Ticker

15/recent/ticker-posts

Κύπρος - ΥΠΑΜ: Πώς θα γίνει η κατάταξη των νεοσυλλέκτων


Την απαγκίστρωση από γραφειοκρατικές διαδικασίες για την κατάταξη των νεσυλλέκτων, με αφορμή και την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης. 
Από σήμερα, όπως είπε σε διάσκεψη Τύπου, τίθεται σε λειτουργία μια νέα, φιλική και εύκολα προσβάσιμη διαδικτυακή πλατφόρμα με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών κατάταξης.

Όπως ανέφερε, η πρώτη φάση ανακοινώθηκε στις 27 Απριλίου και αφορούσε στην ενημέρωση των νεοσυλλέκτων για να εξασφαλίσουν έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή, ώστε από σήμερα να είναι σε θέση να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση.

Η δεύτερη φάση ξεκινά σήμερα, με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία οι στρατεύσιμοι θα υποβάλλουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις τους, βάσει των οποίων θα γίνει πριν την κατάταξη η μοριοδότησή τους, η επιλογή τους σε όπλα – σώματα, καθώς και η τοποθέτησή τους σε Μονάδες.

Η νέα πλατφόρμα και όλες οι λεπτομέρειες μπορούν να αναζητηθούν μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Άμυνας.

Επιπρόσθετα από τα στοιχεία που αφορούν στις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησής τους, οι στρατεύσιμοι έχουν τη δυνατότητα να καταχωρήσουν τα μεγέθη στολών και αρβύλων που θα τους χορηγηθούν, ώστε να διευκολυνθεί και η διαδικασία παροχής υλικών κατάταξης. Η χορήγηση θα γίνεται πριν την ημέρα κατάταξης σε όλες τις πόλεις προκειμένου να μην υπάρχουν άσκοπες μετακινήσεις.

Οι στρατεύσιμοι καλούνται να υποβάλουν όλα τα στοιχεία – πιστοποιητικά που αφορούν στην κατάταξή τους από σήμερα έως και τις 12 Ιουνίου. Όσοι παραλείψουν να υποβάλουν τα στοιχεία τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η επιθυμία τους δεν θα είναι δυνατό να ληφθεί υπόψη κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής επιλογής και θα τοποθετηθούν με μοναδικό γνώμονα τις υπηρεσιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς. Επομένως, η εμπρόθεσμη και ορθή υποβολή των στοιχείων έχει ως αποτέλεσμα το όφελος των νεοσυλλέκτων.

Σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας οι στρατεύσιμοι, οι γονείς ή κηδεμόνες, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Υποστήριξης Νεοσυλλέκτων της 2020 ΕΣΣΟ στη γραμμή 1430, όπου λειτουργοί του Υπουργείου και του ΓΕΕΦ θα παρέχουν βοήθεια και καθοδήγηση για συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης κατάταξης. Μέσω του Κέντρου Υποστήριξης θα απαντώνται όλες οι απορίες που σχετίζονται με την ηλεκτρονική υποβολή των πιστοποιητικών, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων, τηλεφωνικώς ή μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (live chat) από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας. Επιπρόσθετα, για όλο το 24ωρο παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με τον ΥΠΑΜ, για φέτος, η διαδικασία εξετάσεων δοκίμων αξιωματικών δεν θα πραγματοποιηθεί. Ειδικότερα έχουν δοθεί οδηγίες ώστε τόσο στις Μονάδες, όσο και κατά την κατάταξη να διαμορφωθεί ανάλογα το πρόγραμμα προσαρμογής και εκπαίδευσης για να μην παρατηρείται συνωστισμός και συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων στον ίδιο χώρο.

Όσον αφορά στην 3η και τελευταία φάση της διαδικασίας, σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει παρουσίαση των νεοσυλλέκτων στους χώρους κατάταξης.

Σε κάθε περίπτωση η ολοκλήρωση με επιτυχία της 2ης φάσης της ηλεκτρονικής διαδικασίας η οποία λήγει στις 12 Ιουνίου, παρέχει τη δυνατότητα για ευελιξία στη λήψη της τελικής απόφασης για υλοποίηση της 3ης φάσης της κατάταξης, σημείωσε ο κ. Αγγελίδης.

Όλοι οι στρατεύσιμοι της 2020 ΕΣΣΟ θα λάβουν κανονικά το σημείωμα κατάταξης όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Οι στρατεύσιμοι θα προσέρχονται σε ομάδες των 5 αντί των 10 και θα τους χορηγούνται γάντια και μάσκες ενώ θα τηρούνται μεταξύ τους οι κατάλληλες αποστάσεις.

Όσοι δεν προσέρχονται στο ΚΕΝ στο οποίο κλήθηκαν, τη μέρα στην οποία πρέπει να παρουσιαστούν, από την 4η μέρα και μετά θα πρέπει να προσέρχονται στο ΚΕΝ Πάφου.

Η ορκωμοσία θα γίνει κανονικά, τηρώντας πάντα τα μέτρα προφύλαξης.

Όσον αφορά στην κατάταξη στις στρατιωτικές σχολές όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 22 Μαίου.


newsbomb.com.cy