ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Θεσσαλονίκη: Σαλπάρουν ξανά τα καραβάκια του Θερμαϊκού


Τα… καλοκαιρινά της ετοιμάζεται να φορέσει η Θεσσαλονίκη καθώς τις επόμενες μέρες πιάνουν και πάλι δουλειά τα καραβάκια του Θερμαϊκού. Τα δρομολόγιά τους είχαν σταματήσει εξαιτίας του κορονοιού 
Τα δρομολόγια που ενώνουν τη Θεσσαλονίκη με την Περαία και τους Νέους Επιβάτες θα έχουν ίδιες τιμές και αυξημένα μέτρα ασφαλείας, αλλά οι νέες συνθήκες λόγω της πανδημίας αποπνέουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Την αρχή θα κάνει το καραβάκι “Κωνσταντής”, ο οποίος θα έχει βάλει πλώρη ως το τέλος του Μάη και θα ακολουθήσει η “Καλυψώ”, σύμφωνα με την Πέλλυ Πασχαλίδου, εκπρόσωπο της εταιρείας “Karavakia Thessaloniki Waterbus” που διαχειρίζεται τα δρομολόγια.
Θεσσαλονίκη: Ο “Κωνσταντής”, η “Καλυψώ” κι ο “Άγιος Γεώργιος”

“Ο Κωνσταντής, που είναι και το μεγαλύτερο καράβι, είναι πάντα αυτός που ανοίγει τη σεζόν”, λέει η κ. Πασχαλίδου, σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν αναλυτικά όλα τα δρομολόγια. Όπως ανέφερε η κ.Πασχαλίδου, “προς το παρόν ισχύει ο περιορισμός των επιβατών στο 50% της χωρητικότητας, τον οποίο θα ακολουθήσουμε, μαζί με όλα τα μέτρα που απαιτούνται όπως απολύμανση θέσεων, αποστάσεις ασφαλείας, χρήση αντισηπτικών κτλ”. “Τα καραβάκια είναι μια ιδιωτική επιχείρηση, δεν επιδοτούνται και βασιζόμαστε πολύ στη στήριξη του κόσμου. Φέτος υπάρχει αβεβαιότητα σε ότι αφορά τους εισερχόμενους τουρίστες οι οποίοι αποτελούν το 70% των πελατών μας”, πρόσθεσε.

Η εταιρεία πάντως, όπως επισήμανε, “είναι έτοιμη και για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο διευκολύνει την ιχνηλάτηση αν και εφόσον παραστεί ανάγκη”.

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει τα δρομολόγια το τρίτο καραβάκι, ο “Άγιος Γεώργιος” της εταιρείας “Karavaki Thessaloniki Cruises”, καθώς όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος της εταιρείας Νίκος Τσαμασλής “αναμένεται να είναι μία δύσκολη σεζόν η φετινή”. “Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε Ιούλιο μειώνοντας το ρίσκο και τους κινδύνους ενώ ο αρχικός μας σχεδιασμός ήταν να ξεκινήσουμε τα δρομολόγια μας τον Μάιο. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει περιορισμός του 50% των επιβατών σε χωρητικότητα και αυτό από μόνο του καθιστά δύσκολο το έργο μας. Ωστόσο, δεν έχουμε σκοπό να μειώσουμε τα δρομολόγια μας. Ό,τι κάναμε πέρυσι θα το κάνουμε και φέτος. Βέβαια θα δούμε στην πορεία πως θα εξελιχθούν τα πράγματα”, επισημαίνει.

Σημαντικό πρόβλημα θα αποτελέσει η μειωμένη άφιξη των ξένων τουριστών, όπως εκτιμά ο κ. Τσαμασλής, καθώς αυτοί κυρίως επέλεγαν τη μετακίνησή τους με το καραβάκι στις παραλίες της πόλης. “Σε ό,τι αφορά τους Θεσσαλονικείς συμπολίτες μας ήδη παίρνουν τηλέφωνο και ρωτάνε πότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια. Είναι ο έβδομος χρόνος, μας έχουν μάθει και μας έχουν αγαπήσει, καθώς είναι πολλοί εκείνοι που τα χρησιμοποιούν συχνά. Βέβαια οι Έλληνες κινούνται περισσότερο τα Σαββατοκύριακα και αυτό δημιουργεί προβληματισμό γύρω από τα έσοδα που θα καταφέρουμε να έχουμε προκειμένου να καλύψουμε τα λειτουργικά μας έξοδα”, κατέληξε ο κ. Τσαμασλής.


newsit.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]