ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Θεσσαλονίκη: Δύο κινητοποιήσεις σήμερα από καλλιτέχνες σε πλ. Αριστοτέλους και Λευκό Πύργο


Σε νέα κινητοποίηση θα προχωρήσουν, σήμερα, Πέμπτη 21 Μαΐου, στις 11.00 στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, άνθρωποι από τον χώρο της τέχνης, με αίτημα να συμπεριληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι του πολιτισμού στα μέτρα στήριξης για όσο χρονικό διάστημα δεν λειτουργούν οι χώροι εργασίας τους.
«Κανένα υπουργείο όμως δεν πρόκειται να πιεστεί για ουσιαστικά μέτρα στήριξης του πολιτισμού με μερικές δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες banner "Support Art Workers" στα προφίλ μας. Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί και έξω από τα social media, με κάθε πιθανή μορφή και φαντασία» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή τους, και καλούν τους εργαζόμενους στον χώρο των τεχνών να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Ακόμη ανάλογη διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν στις 7 το απόγεμα στον Λευκό Πύργο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση και το κάλεσμα για κινητοποίηση:

Το να βάλουμε το banner «SUPPORT ART WORKERS» στη φωτογραφία προφίλ μας ήταν το μόνο εύκολο. Κ όμως έγινε με τέτοια ταχύτητα και μαζικότητα που μας έκανε ορατούς και υπαρκτούς και για το Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό ανάγκασε την κα Μενδώνη να πάρει κάποια μέτρα στήριξης που όμως δεν μας συμπεριλαμβάνουν όλους. Σε περίπτωση που αυτό έγινε για να μας διασπάσει, είμαστε εδώ για να της θυμίσουμε ότι «εργαζόμενοι στο χώρο της τέχνης» είναι από το πρώτο βιολί μέχρι την τελευταία λουλουδού που εργάζεται «μαύρα». Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να συμπεριληφθούν όλοι οι συνάδελφοί μας στα μέτρα στήριξης για ΟΣΟ χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι να επιστρέψουμε κανονικά στις δουλειές μας.

Ενώ το ΥΠΠΟ αναγνωρίζει ως δομικά προβλήματα στον Πολιτισμό την αδήλωτη εργασία, την πολυπλοκότητα των εργασιακών σχέσεων και το «αχαρτογράφητο» του χώρου, η προχειρότητα και η άγνοια με την οποία προσεγγίζει τις λύσεις είναι στα όρια του «σκόιλ ελικίκου»! Χαρακτηριστικά, στο μητρώο καλλιτεχνών που έχει ανοίξει για να καταγραφούν όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο της τέχνης, υπάρχουν ειδικότητες ξεθαμμένες από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα όπως: «ιμπρεσάριος», «εφαρμοστής περουκών σε ηθοποιούς», «κατασκευαστής χορδών από έντερα για μουσικά όργανα» και «καρατερίστας»! Από την άλλη απουσιάζουν ειδικότητες με μεγάλο αριθμό εργαζομένων εδώ και δεκαετίες όπως πχ. «τεχνικός φωτισμού»

Κανένα υπουργείο όμως δεν πρόκειται να πιεστεί για ουσιαστικά μέτρα στήριξης του πολιτισμού με μερικές δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες banner «Support Art Workers» στα προφίλ μας. Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί και έξω από τα social media, με κάθε πιθανή μορφή και φαντασία. Μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για το σύνολο των συναδέλφων μας χωρίς εξαιρέσεις.

Καλούμε λοιπόν όλους τους και τις συναδέλφους/-ισσές μας στο χώρο των τεχνών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 στις 11:00πμ στην Πλατεία Αριστοτέλους (κάτω από τη Μητροπόλεως) για να ενώσουμε τις φωνές μας.


thestival.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]