ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Τελικά, πόσο νερό πρέπει να πίνετε καθημερινά;


Η αλήθεια είναι πως το νερό δεν είναι και το αγαπημένο αρκετών ανθρώπων, οι οποίοι με το ζόρι πίνουν την ποσότητα που χρειάζεται για να μην αφυδατωθεί ο οργανισμός τους. Αλλά και να μην υπάρξουν διάφορες άλλες επιπλοκές στον οργανισμό, μιας και το νερό είναι πολύτιμο αγαθό για την υγεία.
Ωστόσο, μια απορία πολλών ανθρώπων, είναι πόσο νερό τελικά πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά.

Η πρόσληψη νερού δεν είναι ακριβώς μια ποσότητα που ταιριάζει σε όλους και σε όλες. Αντίθετα, το πόσο νερό χρειάζεται να πίνεις κάθε μέρα εξαρτάται από μια σειρά διαφορετικών παραγόντων: το βάρος σου, το πώς λειτουργεί ο μεταβολισμός σου, πόσο φαγητό τρως (και τι τρως), ποια είναι η θερμοκρασία του σώματός σου και πόσο δραστήρια είσαι, μεταξύ άλλων.

Πόσο νερό θα έπρεπε πραγματικά να πίνεις καθημερινά – και πώς ξέρεις εάν είσαι αρκετά ενυδατωμένη;

.baby.gr
«Ο κανόνας που λέει να καταναλώνεις οκτώ ποτήρια νερού ημερησίως είναι αρκετά σωστή συμβουλή ως σημείο εκκίνησης», λέει η Cynthia Sass, RD, συντάκτρια στο Health. Αλλά πρέπει να καταναλώνεις περισσότερα υγρά εάν χάνεις κάποια μέσω άσκησης ή εξαιτίας του καιρού (ζέστης ή υγρασίας). Μπορεί επίσης να χρειαστείς περισσότερα αν έχεις αρρωστήσει, έχεις πυρετό, ιδρώνεις ή έχεις έμετο και διάρροια.