Ticker

15/recent/ticker-posts

Ρεβίθια με σέλινο και καρότο


Με τα ρεβίθια να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, η συνταγή αυτή θα κερδίσει όσους αγαπούν τα όσπρια. Πρόκειται για ένα πιάτο χαμηλό σε θερμίδες, αφού μια μερίδα έχει μόλις 245 KCAL.

Συστατικά

2 φλ. ρεβίθια ολόκληρα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια από ρίζα σέλινου ψιλοκομμένα
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε κύβους
1 κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι πάπρικα
2 φύλλα δάφνη
1 ξυλάκι κανέλα
2 λεμόνια ο χυμός
1 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Βήματα

Βάζετε τα ρεβίθια σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα με 6 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να κοχλάσουν για 10 λεπτά. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν σκεπασμένα ολόκληρο το βράδυ.

Την επόμενη, τα ξεπλένετε, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε νερό να τα σκεπάσει δύο δάχτυλα και τα βράζετε για 20 λεπτά περίπου. Παράλληλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, την πατάτα και τα καρότα.

Ακολούθως, προσθέτετε το κύμινο, την πάπρικα, τη δάφνη, την κανέλα και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά να απελευθερωθούν οι μυρωδιές από τα μπαχαρικά.

Στη συνέχεια, ρίχνετε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια, το ζωμό και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε το φαγητό για ακόμη 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και τα λαχανικά.

Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγο νερό. Λίγο πριν το τέλος, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.

xrysessyntages.com