ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Πρασοτηγανιά με στήθος κοτόπουλου και μπέικον


Υλικά

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 πράσα, σε φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
700γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε μέτριους κύβους
6-7 φέτες μπείκον ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το πράσο, το κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρετε να μαλακώσουν και να ροδίσουν λίγο. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, την πιπεριά και το μπέικον. Μόλις ροδίσουν, ρίχνετε το σκόρδο, βάζετε ξανά το πράσο και το κρεμμύδι και, αφού ανακατέψετε για λίγο, σβήνετε με το κρασί.

Αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να μείνει με το λαδάκι του. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε την τηγάνια ζεστή συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

olivemagazine.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]