Ticker

15/recent/ticker-posts

Λαζάνια με κολοκυθάκια και τυριά


Λαζάνια με κολοκυθάκια και τυριά. Κλασσικά υπέροχα!

ΥΛΙΚΑ:

3 μικρά ή 1-2 κολοκυθάκια μεγάλα
⅓ κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο
450γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
250γρ. σάλτσα ντομάτας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη
1 κουταλιά σούπας φρέσκο θυμάρι
½ φλιτζάνι παρμεζάνα
310γρ. τυρί ρικότα
1 αυγό
250γρ. τυρί μοτσαρέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μισού εκατοστού πάχος λωρίδες.

Απλώνουμε τα κολοκυθάκια σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με αλάτι. Καλύπτουμε με επιπλέον χαρτοπετσέτες.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι και την σκόνη σκόρδου.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά όταν τελειώσουμε με το σιγοβράσιμο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το τυρί ρικότα και την παρμεζάνα.

Ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρικής (ή λαδώνουμε) ένα ταψί 25×25 εκατοστών.

Απλώνουμε με σάλτσα τον πάτο του.

Απλώνουμε μία στρώση κολοκυθάκια σε όλη την σάλτσα.

Απλώνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια περίπου ⅓ του μείγματος τυρί ρικότα.

Απλώνουμε από πάνω με μοτσαρέλα.

Απλώνουμε με περισσότερη σάλτσα και επαναλαμβάνουμε τα βήματα 10-13.

Τελειώνουμε με κολοκυθάκια, σάλτσα και στη συνέχεια μοτσαρέλα.

Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακάλυπτα για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι το τυρί να ροδίσει.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κάτσει για περίπου 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

timageireveis.blogspot.com