ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους πιστούς οι ναοί-Η έκκληση Αρχιεπισκόπου (pics)


Ετοιμάζονται προκειμένου αύριο να υποδεχθούν πιο πολλούς πιστούς, οι ιεροί ναοί σε όλη την Κύπρο. Ήδη τοποθετήθηκαν σημάνσεις σε σκάμνους αλλά και στα πατώματα των εκκλησιών ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. 
Στους πλείστους ναούς, τοποθετήθηκαν επιπρόσθετα καθίσματα ενώ εάν γεμίσουν, θα τοποθετηθούν καρέκλες στο προαύλιο.

Πέραν των σημάνσεων στους ιερούς ναούς τοποθετήθηκαν και ανακοινώσεις, προκειμένου να γνωρίζουν από που να εισέρχονται και να εξέρχονται οι πιστοί.
Πλέον οι ιεροί ναοί, θα λειτουργούν με νέα δεδομένα, αφού σύμφωνα με το πρωτόκολλο που εκδόθηκε συνίσταται η αποφυγή ασπασμών των εικόνων καθώς και το χειροφίλημα του Ιερέα, που μπορούν να αντικατασταθούν με υπόκλιση σεβασμού. Προτείνεται δε, να γίνεται η διανομή αντίδωρου μέσα σε σακουλάκι, στον εξωτερικό χώρο του ναού.
Ποια μέτρα θα ληφθούν:
Τα μέτρα που θα ληφθούν σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας είναι:


Ένα άτομο ανά 8 τ.μ
Συχνή απολύμανση επιφανειών και Ιερών Εικόνων
Ανοικτές πόρτες και παράθυρα, εάν λειτουργεί κλιματισμός
Εξασφάλιση χώρου για την προσωρινή απομόνωση ατόμων

Συνίσταται ακόμη η χρήση του διαδικτύου την για ανάρτηση βιντεοσκοπημένων ομιλιών, κηρυγμάτων και οι υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων των κατηχητικών και των μελετών της Αγίας Γραφής.

Η έκκληση Αρχιεπισκόπου
Προς τους κληρικούς, τους επιτόπους και τους νεωκόρους δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες, προκειμένου σε κάθε ναό να τηρούνται με αυστηρότητα τα μέτρα.

«Είναι έτοιμοι όλοι οι ναοί. Έτσι κι αλλιώς λήφθηκαν μέτρα από το προηγούμενο διάταγμα. Θα εφαρμοστεί το πρωτόκολλο. Ήδη στους ναούς έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις, τόσο στο πάτωμα όσο και στους σκάμνους. Οι επίτροποι και οι νεωκόροι θα είναι υπεύθυνοι να επιβλέπουν την ευταξία και την τήρηση μέτρων», ανέφερε στον REPORTER ο Διευθυντής του γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Μιχάλης Σπύρου.

Όπως ανέφερε ο κ. Σπύρου η έγνοια του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, είναι η τήρηση των μέτρων.

«Στόχος του Αρχιεπισκόπου είναι κανένας συνάνθρωπος μας, να μην προσβληθεί από τον ιό. Γι’ αυτό παρακαλεί τόσο τους πιστούς όσο και τους κληρικούς να τηρούν τα μέτρα και να είναι προσεκτικοί»


reporter.com.cy