ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

“Έρχονται ισχυροί κυκλώνες στον Ατλαντικό” προειδοποιούν Αμερικανοί μετεωρολόγοι


“Πάνω από το φυσιολογικό” προβλέπονται να είναι οι κυκλώνες στον Ατλαντικό φέτος, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Η φετινή εποχή για τους κυκλώνες θα είναι πιθανότατα “πάνω από το φυσιολογικό” στον Ατλαντικό, με μια πρόβλεψη από τρεις έως έξι κατηγορίας 3 ή περισσότερο, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες την Πέμπτη (21.05.2020).

“Υπάρχει 60% πιθανότητα να είναι μια εποχή πάνω από το φυσιολογικό όριο”, δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης Τύπου ο Νιλ Τζέικομπς, ο επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Παρατήρησης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA). Η εποχή των κυκλώνων του 2020 μπορεί να είναι “εξαιρετικά δραστήρια”, πρόσθεσε, με έξι έως δέκα κυκλώνες να αναμένονται στον Ατλαντικό, από τους οποίους τρεις έως έξι μπορεί να φθάσουν στην κατηγορία 3 ή παραπάνω, συνοδευόμενοι από ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα τουλάχιστον 178 χλμ/ώρα.

Η εποχή αυτή διαρκεί επίσημα από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Νοεμβρίου. Ο ετήσιος μέσος όρος είναι έξι κυκλώνες, οι τρεις από τους οποίους είναι μεγάλοι. Οι πιθανές επιχειρήσεις εκκένωσης μπορεί να διαταραχθούν φέτος λόγω της επιδημίας του Covid – 19 και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ο αριθμός των θέσεων στα καταφύγια “θα μειωθεί αναγκαστικά” λόγω αυτών των υγειονομικών επιταγών, δήλωσε ο Κάρλος Καστίλο, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (Fema).

“Συνιστάται στους πολίτες να βρουν, στο μέτρο του δυνατού, οικογένεια, συγγενείς ή φίλους εκτός των περιοχών (που θα πληγούν από έναν κυκλώνα) ή ξενοδοχεία που βρίσκονται εκτός της περιοχής που θα εκκενωθεί”, πρόσθεσε.

newsit.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]