ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Αναρή µους µε καρυδάκι


Συστατικά
250 γρ. αναρή φρέσκια,
125 ml ( ½ φλ.) κρέμα γάλακτος,
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη,
1 φλ. καρυδάκι γλυκό (του κουταλιού) κομμένο σε κυβάκια / ζάρια + 4 κουταλιές από το σιρόπι του,
½ φλ. (50 γρ.) καρυδόψιχα χοντροκομμένη.

Βήματα
Ετοιμάζετε τη µους αναρής: Βάζετε την αναρή στη γυάλα του μπλέντερ ή του πολυμίξερ και τη χτυπάτε µέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπηµα για 2 ακόμη περίπου λεπτά, προσέχοντας να μην παραχτυπήσετε το μίγµα γιατί θα κόψει.
Η µους πρέπει να γίνει ανάλαφρη και λεία, χωρίς να πήξει πολύ και να στεγνώσει.
Βάζετε σε 4 ψηλά ποτήρια μερικούς κύβους καρυδάκι, λίγη καρυδόψιχα, ½ κουταλιά σιρόπι και προσθέτετε τη µους. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις και κρατάτε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.

xrysessyntages.com