ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [twocolumns]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [threecolumns]

Καραμελωμένο ποπ κόρν για μικρούς και μεγάλους


Φτιάξτε σπιτικό ποπ-κορν με καραμέλα και απολαύστε τα με την οικογένειά σας.
Υλικά

8 φλιτζ. έτοιμο ποπκόρν (από περίπου ½ φλιτζ. σπόρους καλαμποκιού)

¾ φλιτζ. ζάχαρη

¼ φλιτζ. νερό

¼ φλιτζ. σόγια σος

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κομματιασμένο

1 κ.σ. σησαμέλαιο

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

½ τζίντζερ σε σκόνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψεκάζετε με σπρέι μαγειρικής ένα μπολ και προσθέτετε το ποπκόρν στο εσωτερικό του.

Σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, αναμειγνύετε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα, περίπου για 10 λεπτά.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε στο σιρόπι τη σόγια σος, το βούτυρο και το σησαμέλαιο. Μόλις λιώσει όλο το βούτυρο, ξαναβάζετε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας και αφήνετε να πάρει μια βράση. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.

Αποσύρετε ξανά την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη μαγειρική σόδα και το τζίντζερ. Μόλις γίνουν ομοιόμορφο μείγμα, περιχύνετε στο ποπκόρν και ανακατεύετε να καλυφθεί καλά.

Απλώνετε το ποπκόρν στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, ανακατεύοντάς το μία φορά περίπου στα 10 λεπτά.

Βγάζετε το ποπκόρν από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς προτού το σερβίρετε. Όσο περισσέψει (αμφίβολο ότι θα περισσέψει) μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο για πολλές μέρες.


tempo24

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [list]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΡΓΑΣΙΑ

[ΕΡΓΑΣΙΑ] [twocolumns]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]