ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Λάρισα: Δυσάρεστες εκπλήξεις μετά από εγχείρηση ρουτίνας! Καταδικάστηκε ο γιατρός


Σε φυλάκιση 10 μηνών καταδίκασε χθες (09-03-2020) το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ιδιώτη γιατρό, που παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για σωματική βλάβη από αμέλεια, καθώς Λαρισαία υπέστη μόνιμη βλάβη μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πριν τρία χρόνια.
Η Λαρισαία, όπως και η ίδια τόνισε στην κατάθεσή της, είχε τη δια­βεβαίωση πως επρόκειτο για μια απλή χειρουργική επέμβαση, μια επέμβαση «ρουτίνας» με την ολοκλήρωση της οποίας θα επέ­στρεφε άμεσα στο σπίτι της. Για να περιγράψει στο Δικαστήριο την αγωνία της καθώς μετά την επέμβαση κιρσεκτομής λόγω του λαν­θασμένου χειρισμού και του τραυματισμού που της προκλήθηκε, δεν αισθανόταν το πόδι της.

Εξέλιξη που προκάλεσε ανησυχία και στους οικείους της, που εσπευσμένα τη μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να περιορισθεί – όσο ήταν δυνατό – η προκληθείσα βλάβη.

«Δεν μπορώ να κάνω πράγματα που έκανα πριν με τα παιδιά μου» τόνισε με συγκίνηση η Λαρισαία σημειώνοντας ότι πλέον αντιμετω­πίζει πρόβλημα στη βάδιση και πως δεν μπορεί να περπατήσει για ώρα. Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, πολιτική αγωγή και υπεράσπιση τόσο κατά τις καταθέσεις μαρτύρων όσο και στις αγορεύσεις τους εστίασαν – μεταξύ άλλων, στο αν η βλάβη που υπέ­στη η Λαρισαία μετά τη χειρουργική επέμβαση είναι ανίατη ή δυσίατη.

Ο κατηγορούμενος γιατρός δήλωσε συντετριμμένος αναζητώντας ακόμη και σήμερα απαντήσεις στο πως συνέβη ό,τι συνέβη, ενώ η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του σημειώνοντας νωρί­τερα ότι πλέον έχει επηρεασθεί η καθημερινότητα της Λαρισαίας και πως «η βλάβη είναι μόνιμη».

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο ιατρό επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 10 μηνών, ενώ αναγνωρίζοντάς του ελαφρυντικό και με τριετή αναστολή ο γιατρός αφέθηκε ελεύθερος.


.newsit.g

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]