ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [twocolumns]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [threecolumns]

Κορωνοϊός – Τσιόδρας: «Από 2 έως 3 χιλιάδες υπολογίζονται τα πραγματικά περιστατικά στην Ελλάδα» – Στα 418 τα καταγεγραμμένα


Διευκρινίσεις για τα "fake news" που διακινούνται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας έδωσε ο καθηγητής παθολογίας και υπεύθυνος για τη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, Σωτήρης Τσιόδρας.
"Δεν έχουμε λίγα κρούσματα στη χώρα μας επειδή τα κρύβουμε", τόνισε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας, απαντώντας σε δηλώσεις επιστημόνων ή νέα που διακινούνται μέσω internet. "Υπάρχει σημαντική υποδήλωση των κρουσμάτων παγκοσμίως και δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα", τόνισε χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Επεσήμανε, επίσης, ότι βάση ειδικών επιδημιολογικών μοντέλων και εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους οι έλληνες επιστήμονες και συγκεκριμένα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που εκπονεί συγκεκριμένη σχετική μελέτη, τα πραγματικά κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζονται μεταξύ 2.000 έως 3.000.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, ωστόσο, τα σημερινά επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα, τα οποία είναι είναι 31. Ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 418.

79 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, 13 εξ αυτών διασωληνωμένοι.

Τα 64 είναι άγνωστης πηγής μόλυνσης κρούσματα, δηλαδή οι άνθρωποι που δεν έχουν ιστορικό ταξιδιού, ούτε συσχέτιση με τους επιβεβαιωμένους ασθενείς που έχουν νοσήσει στην Ελλάδα από τον ιό.


iatropedia.g

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [list]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΡΓΑΣΙΑ

[ΕΡΓΑΣΙΑ] [twocolumns]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]