ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [twocolumns]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [threecolumns]

Μακαρόνια με χοιρινό ραγού


Πιο ιταλικό πιάτο δεν υπάρχει. Βέβαια οι Ιταλοί χρησιμοποιούν κυρίως χοιρινό λουκάνικο σε αυτή τη σάλτσα, εμείς θα βάλουμε και χοιρινό κρέας.

Υλικά

Μισό κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, 1 καρότο, 4 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ώριμη ντομάτα + 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
2 φύλλα δάφνης, θυμάρι, ρίγανη
Μακαρόνια τύπου fettucini
Αφθονη παρμεζάνα για τρίψιμο
1 λουκάνικο χοιρινό

Εκτέλεση

Ροδίστε καλά το χοιρινό σε χύτρα με το ελαιόλαδο -Βάλτε το στην άκρη
Στην ίδια κατσαρόλα, βάλτε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα σκόρδα με λίγο αλάτι, χαμηλώστε τη φωτιά
Αφήστε να ροδίσουν απαλά, ανακατέψτε συχνά, για 8 λεπτά
Προσθέστε το κρασί, αφήστε ακόμη 5 λεπτά
Τώρα προσθέστε τη ντομάτα σε κύβους, τη σάλτσα ντομάτας, δάφνη, θυμάρι, ρίγανη
Ανοίξτε το λουκάνικο, κόψτε σε μικρά κομματάκια το κρέας του, ρίξτε το στην κατσαρόλα
Προσθέστε και το κρέας, χαμηλώστε κι άλλο τη φωτιά και βράστε για 3-3,5 ώρες
Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας: πολλές ώρες βράσιμο
Οσο βράζει, δοκιμάστε και προσθέστε αν χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, όπως λέει το πακέτο
Η σάλτσα ραγκού πρέπει να μην έχει υγρά -Ρυθμίστε τη φωτιά αναλόγως
Σερβίρετε τα μακαρόνια με ραγκού και άφθονη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα


tempo24.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [list]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΡΓΑΣΙΑ

[ΕΡΓΑΣΙΑ] [twocolumns]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]