ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Ο γιος μου είναι απλώς ένα παιδί», λέει μητέρα κατηγορουμένου


Η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο είχε συγκλονίσει τους πάντες με τη δίκη να ξεκινά στις 13 Ιανουαρίου. Τι λέει η μητέρα του ενός κατηγορούμενου.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ζητουν δικαίωση και θέλουν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Έχουν να διαβούν άλλωστε έναν μεγάλο Γολγοθά κατά τη διάρκεια της δίκης.

Η μητέρα του 19χρονου κατηγορουμένου μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχολίασε χαρακτηριστικά: “Έχει περάσει για το παιδί μου ότι αυτό το παιδί είναι “απροστάτευτο”. Αυτό το παιδί δεν είναι απροστάτευτο! Έχει δύο υπέροχους γονείς, έχει μια συγγένεια τι να σας πω, από όλα τα μέρη. Είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη, είμαι από οικογένεια παπά. Η πρώτη οικογένεια στο χωριό μου! Και να ντρέπονται για αυτά που λένε. Δεν είναι αυτός που νομίζετε πως είναι! Είναι ένα παιδάκι, τίποτε άλλο. Ένα παιδί!”

Στο μεταξύ ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας ζητά να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους. “Το να βρεθείς στην περιοχή που έναν χρόνο πριν σχεδόν ζούσε, ανέπνεε, δραστηριοποιούνταν και φοιτούσε εκεί η κόρη μας και να περπατάς σε κάποιους δρόμους που περπατούσε και εκείνη είναι ακόμα πιο δύσκολα από ότι να τα έχεις στο μυαλό σου.
Άλλωστε κάθε τι που βλέπουμε και εδώ στο σπίτι που είμαστε, κάθε τι που βλέπουμε δυστυχώς τα δάκρυα κυλάνε αυθόρμητα”, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη και πρόσθεσε:

“Βρισκόμαστε σε έναν τάφο. Ο τάφος είναι το σπίτι μας. Αυτό τα λέει όλα. Ο τάφος είναι το σπίτι μας. Αυτοί μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι μετά από κάποια λίγα χρονάκια, εμείς όμως θα έχουμε αυτόν τον ισόβιο θάνατο μέσα στη ψυχή μας.

Πρέπει να αλλάξουν οι ποινές. Τίποτα άλλο. Να μην βρεθεί κανένας άλλος γονιός στη δικιά μας θέση, αλλά πρέπει όντως η ελληνική κοινωνία να το ζητήσουμε επιτακτικά να γίνει αυστηροποίηση των ποινών για αυτούς που διαπράττουν συγκεκριμένα αποτρόπαια εγκλήματα.

Και οι βιαστές να θεωρούνται το ίδιο εγκληματίες αποτρόπαιων εγκλημάτων γιατί δεν βιάζουν το σώμα ενός κοριτσιού, ενός θύματος μόνο, αλλά δολοφονούν την ψυχή του για όλη την υπόλοιπη ζωή του”.


newsit.gr