ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Το μαύρο κουτί θα δείξει την φονική πορεία-Αντιμέτωπος με ανθρωποκτονία ο Ρώσος


Εικοσιτέσσερις ώρες μετά το φρικτό θανατηφόρο που κόστισε τη ζωή στον άτυχο Παναγιώτη Χριστοφόρου, η εικόνα της άμορφης μάζας σιδερικών που μετατράπηκε το αυτοκίνητο του 27χρονου, προκαλεί σοκ αλλά και οργή για την εγκληματική απόφαση του ανεύθυνου οδηγού να πιάσει τιμόνι τύφλα στο μεθύσι και να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα (σ.σ πάνω από 200 χιλίομετρα).

Η Κύπρος θρηνεί και τα γιατί είναι πολλά… Ένας νεαρός άνθρωπος, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, βρήκε τόσο τραγικό θάνατο και δεν έφταιγε. Κάποιος άλλος πήρε την απόφαση για τη ζωή του 27χρονου, ντύνοντας μια οικογένεια στα μαύρα, αφήνοντας μια γυναίκα χήρα και ένα παιδάκι ορφανό…

Το στερνό αντίο στον αδικοχαμένο Παναγιώτη θα πουν αύριο οικογένεια, φίλοι και συγγενείς, στη 1:00 το μεσημέρι στη Λεμεσό. 
Έκκληση της οικογένειας αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές προς οικονομική ενίσχυση της οικογένειας.

Το μαύρο κουτί στο αυτοκίνητο του Ρώσου
Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκης Γεωργίου, ανέφερε πως τα νέα αυτοκίνητα διαθέτουν μαύρο κουτί, που δίνει τη δυνατότητα να εξαχθούν συμπεράσματα για τον τρόπο οδήγησης του 50χρονου Ρώσου, καθώς επίσης και για την ταχύτητα του οχήματος την ώρα της σύγκρουσης. 

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργίου, αυτό το μαύρο κουτί έχει τη δυνατότητα να καταγράψει τι έγινε μέχρι 3 δευτερόλεπτα πριν το συμβάν. Υπάρχει τεχνογνωσία και θα γίνει αναπαράσταση του τροχαίου. 

Στο μεταξύ η Αστυνομία αναζητεί μαρτυρίες από διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι είχαν αντιληφθεί την τρελή πορεία που ακολουθούσε ο 50χρονος και του άναβαν τα φώτα.

Παράλληλα, σήμερα διενεργείται η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 27χρονου, στην παρουσία ιδιώτη ιατροδικαστή που θα εκπροσωπεί την οικογένεια.

Αντιμέτωπος με ανθρωποκτονία 

Οι συνθήκες του φρικτού θανατηφόρου με θύμα τον άτυχο Παναγιώτη, σύμφωνα και με την Αστυνομία, οδηγούν τις Αρχές στο να διώξουν τον 50χρονο για ανθρωποκτονία, αντί για θάνατο εξ αμελείας. Ως εκ τούτοι, ο 50χρονος επανασυλλαβάνεται για ανθρωποκτονία εντός της ημέρας. 

Κάτι που είχε συμβεί για πρώτη φορά, στο θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα τον 25χρονο Στέφανο Γεωργίου από το Κολόσσι, στις 30 Οκτωβρίου του 2015 στη Λεμεσό, όπου κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία ο Ιωάννης Κυριακίδης, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή έξω ετών. reporter.com.