ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Βόλος: Μεγαλείο ψυχής από 80χρονη γριούλα – Έτσι συγχώρεσε τον ληστή που της προκάλεσε εγκαύματα!


Ο 19χρονος της επιτέθηκε και τη λήστεψε. Η γιαγιά διακομίστηκε σε νοσοκομείο με εγκαύματα στα άκρα της. Η εξέλιξη της υπόθεσης, έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στον Βόλο...

Τη λήστεψε, την τραυμάτισε αλλά η ίδια συμπόνεσε τα 19 του χρόνια και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξή του. Μεγαλείο ψυχής από ηλικιωμένη, που παρά την περιπέτεια που έζησε στα χέρια του ληστή της, αποφάσισε να του δώσει δεύτερη ευκαιρία για να σωφρονιστεί.

Εκείνος δεν σεβάστηκε τα 80 χρόνια της. Η γιαγιά όμως, λυπήθηκε τα νιάτα του και αποφάσισε να δώσει στον 19χρονο δράστη δεύτερη ευκαιρία μπας και συνετιστεί.

Η ληστεία με θύμα την 80χρονη
Η ληστεία σημειώθηκε στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου στον Βόλο. Η 80χρονη κινούνταν αμέριμνη στην πόλη, όταν της επιτέθηκε ο 19χρονος με στόχο να τη ληστέψει.

Της άρπαξε την τσάντα, σπρώχνοντάς τη με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη γυναίκα να πέσει στο έδαφος. Μάλιστα στην προσπάθειά της να κρατήσει την τσάντα με τα λιγοστά, αλλά πολύτιμα χρήματα που είχε στο πορτοφόλι της και ενώ ο ληστής την τραβούσε από την άλλη πλευρά, υπέστη όπως σύρθηκε στην άσφαλτο, εγκαύματα στα άκρα της.

Ο 19χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη. Οδηγήθηκε στην Εισαγγελία απ’ όπου ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της ληστείας και στη συνέχεια απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή.

Οπως έγινε γνωστό, ο 19χρονος δεν είχε ποινικό μητρώο. Μάλιστα παρακολουθούσε μετά από επέμβαση των γονιών του, που παρατήρησαν ότι είχε αποκλίνουσα συμπεριφορά πρόγραμμα στο ΚΕΘΕΑ Πιλότος.

Παρακολουθούσε το πρόγραμμα για τουλάχιστον έξι μήνες μέχρι που το διέκοψε αρχές Οκτωβρίου οπότε και διέπραξε τη ληστεία.

Η ηλικιωμένη θύμα αποφάσισε να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον νεαρό. Δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη. Τον συγχώρεσε και του έδειξε ένα διαφορετικό από αυτό που έχει επιλέξει ο ίδιος μονοπάτι για τη ζωή. 

Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο 19χρονος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τους όρους που του επιβλήθηκαν θα πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ, να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στην Ασφάλεια και επιπλέον υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ Πιλότος.


newsit.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]