ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Κατερίνη: Τα «κατηγορώ» της οικογένειας για τον θάνατο της 29χρονης - Τι απαντά το νοσοκομείο


Αλυτο μυστήριο παραμένει ο θάνατος της 29χρονης λεχώνας που υπέστη αλλεργικό σοκ από τη χρήση αντιβίωσης

Η οικογένεια της 29χρονης λεχώνας στην Κατερίνη, που έχασε τη ζωή της λίγο μετά τη γέννα, όταν της χορηγήθηκε αντιβίωση στην οποία ήταν αλλεργική, ακολουθεί τη νομική οδό. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θάνατο της 29χρονης, η οποία θα ολοκληρωθεί σε έναν μήνα. Πολλά παραμένουν όμως τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις συνθήκες θανάτου της 29χρονης Άννας. 

Μιλώντας στο star.gr ο Ανέστης Μυστρίδης, διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης, τόνισε πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η υπόθεση πρέπει να ψαχτεί πολύ βαθιά. «Είχε σημάδια στο σώμα της από παλαιότερες επεμβάσεις. Μάλιστα, ένα συγκεκριμένο αρνιόταν πεισματικά να εξηγήσει στους γιατρούς πώς το απέκτησε. Σαν να ήθελε κάτι να κρύψει. Ενώ για κάποια άλλα σημάδια δεν μπορούσε να δώσει σαφείς απαντήσεις, καθώς δε μιλάει καλά ελληνικά» εξήγησε ο κ.Mυστρίδης.

Ο κ. Μυστρίδης τόνισε ακόμα πως μετά από μία καισαρική τομή πολλά είναι αυτά που μπορεί να συμβούν και να οδηγήσουν σε αυτή την κατάσταση. «Ενδέχεται να υπέστη εμβολή αμνιακού» πρόσθεσε ο διοικητής του νοσοκομείου, ο οποίος παράλληλα επιβεβαίωσε ότι στο βιβλιάριο της Άννας ήταν καταγεγραμμένο πως ήταν αλλεργική στην Augmentin. «Δεν της χορηγήθηκε Augmentin, αλλά αμπικιλλίνη. Είναι διαφορετική σαν ουσία αλλά ανήκει στην ίδια οικογένεια με την Augmentin» εξήγησε ο κ.Μυστρίδης.

Πώς πέθανε η 29χρονη
Ο μαιευτήρας-χειρουργός, μετά τη σοκαριστική εξέλιξη είναι ηθικά καταρρακωμένος. Το προσωπικό του νοσοκομείου ξαφνιάστηκε τόσο πολύ από το πόσο ξαφνικά έγιναν όλα. «Έπεσαν όλοι πάνω της για να τη σώσουν λόγω της ταχύτητας του σοκ που έπαθε. Μέσα σε δέκα λεπτά είχε πάθει ανακοπή» λέει ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης. Μετά τον θάνατο της 29χρονης λεχώνας, το νοσοκομείο Κατερίνης ζήτησε από τη Γ΄Υγειονομική περιφέρεια άμεση συνδρομή, καθώς στη μαιευτική κλινική υπάρχουν μόνο δύο μόνιμοι γιατροί που πραγματοποιούν καισαρικές και χειρουργεία και δύο επικουρικοί που δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία.

«Η οικογένεια είχε ενημερώσει πως έχει αλλεργία στη συγκεκριμένη αντιβίωση»
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η δικηγόρος της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου έκανε λόγο για πάρα πολύ τραγική υπόθεση, σημειώνοντας πως η οικογένεια είχε ενημερώσει το νοσοκομείο και τους γιατρούς ότι η νεαρή γυναίκα έχει αλλεργία σε συγκεκριμένη αντιβίωση. «Η οικογένεια θα κινηθεί νομικά για να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου» σημείωσε η δικηγόρος, προσθέτοντας πως «η κοπέλα δεν ήταν επείγον περιστατικό, εισήχθη στο νοσοκομείο για προγραμματισμένο τοκετό, οι γιατροί λαμβάνουν κάποιο ιστορικό πριν κάνουν εισαγωγή».

Σήμερα αναμένεται και η νεκροψία-νεκροτομή, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, και παράλληλα με τον ιατροδικαστή που την έχει αναλάβει η οικογένεια θα ζητήσει να υπάρχει και δικός της τεχνικός σύμβουλος. «Ο πόνος είναι πάρα πολύ μεγάλος, μια ολόκληρη οικογένεια βρίσκεται σε απόλυτη συντριβή. Περίμεναν το χαρμόσυνο γεγονός στο νοσοκομείο και η ευτυχία τους κατέληξε σε απόλυτη τραγωδία» κατέληξε η κα Παναγοπούλου.


ethnos.gr