ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Παναγιώτης – Ραφαήλ: Ένα βήμα πιο κοντά στο ταξίδι στην ελπίδα!


2.500.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί για να σωθεί ο μικρός ήρωας όλων μας, Παναγιώτης - Ραφαήλ! Ένα βήμα πιο κοντά στο ταξίδι για την σωτηρία. "Λύθηκαν τα διαδικαστικά για να φύγει το παιδί" είπε στις δηλώσεις του ο πατέρας του μικρού. Δείτε τι δήλωσε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Είναι ο μικρός ήρωας όλων μας και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο ταξίδι της ελπίδας! Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Βοστώνη.

Το “τσουνάμι” αγάπης… απέδωσε καρπούς, αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συγκεντρωθεί 2.500.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως ο Παναγιώτης – Ραφαήλ… ετοιμάζει βαλίτσες για την Βοστώνη!

Ο πατέρας του μικρού ήρωα, Γιώργος Γλωσσιώτης, βρέθηκε στο υπουργείο Υγείας και σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια, ανέφερε: «Ενημερώθηκα από τον υπουργό ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για την μετάβαση του παιδιού στην Βοστώνη, όλα πήγαν καλά».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον κυπριακό που το πρόβλημα του παιδιού μου έγινε και δικό τους πρόβλημα, ευχαριστώ την Κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν λύση στο πρόβλημα. Κατανοώ την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Η ευθύνη είναι 100% δική μας», ανέφερε ο πατέρας του μικρού που πάσχει από μυϊκή ατροφία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: “Σέβομαι απόλυτα ως υπουργός Υγείας και ως γιατρός το Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο. Είναι επιστήμονες, κάνουν την δουλειά τους και τους σεβόμαστε ως κυβέρνηση.

Αλλά υπάρχει κι ο ανθρώπινος παράγοντας. Και αυτό είχαμε υποσχεθεί στους γονείς… Ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν. Πρώτα από όλα η ελληνική κοινωνία που βοήθησε και έβαλε πλάτη και μετά τα πάσης φύσεως διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με το εσωτερικό, με το εξωτερικό, με την εταιρεία που προμηθεύει το φάρμακο”.

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, είχαν σήμερα, Δευτέρα 21.10.2019, εκπρόσωποι της Novartis, στον όμιλο της οποίας ανήκει η εταιρεία που διαθέτει τη γονιδιακή θεραπεία για τη νωτιαία μυική ατροφία από την οποία πάσχει ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ.

Η εταιρεία, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση, δεσμεύθηκε να επισπεύσει “κάθε διαδικασία για την υποστήριξη του μικρού ασθενούς και της οικογένειάς του”.

Κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, οι υπεύθυνοι της εταιρείας βρέθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας και συζήτησαν με τον υπουργό όλες τις παραμέτρους της θεραπείας του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ στις ΗΠΑ, όπου έχει εγκριθεί η χορήγησή της.


.newsit.gr