ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [twocolumns]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [threecolumns]

Εύκολη φριτάτα


Υλικά

1 πλάκα βούτυρο ή μαργαρίνη

4 μεγάλα ή 6 μεσαία αυγά

100 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα

1 κρεμμύδι

100 γρ. μπέικον

2 πιπεριές της επιλογής σας

½ ματσάκι μαϊντανός

50 γρ. παρμεζάνα

50 γρ. γάλα

½ κ.σ. φρέσκος βασιλικός

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και τον βασιλικό και κόψτε το μπέικον σε κυβάκια.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα, αλλά να μην γίνει τραγανό.

Λιώστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά και περιχύστε με αυτό ένα μικρό ταψί.

Προσθέστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το μπέικον, τον μαϊντανό και το καλαμπόκι.

Χτυπήστε τα αυγά μαζί με τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Απλώστε το στο ταψί και ψήστε το για περίπου 15 λεπτά σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς.


tempo24.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [list]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΡΓΑΣΙΑ

[ΕΡΓΑΣΙΑ] [twocolumns]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]