ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Μητέρα 8χρονης Αλεξίας: Συγκλονίζουν τα όσα λέει η μητέρα της


Η υπόθεση της 8χρονης Αλεξίας που χτυπήθηκε από "αδέσποτη" σφαίρα στο κεφάλι ανήμερα του Πάσχα στις Θεσπιές Βοιωτίας συγκλόνισε το Πανελλήνιο, ενώ οδήγησε την οικογένεια της μικρής και την ίδια την Αλεξία σε ένα γολγοθά.
Η μικρή Αλεξία επέζησε του τραγικού περιστατικού, ωστόσο, ακόμη δεν έχει γίνει καλά και βρίσκεται καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι, χωρίς ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον.

Η μητέρα της, η κ. Νικολέττα, δήλωσε για την υγεία της:

"Είναι λίγο καλύτερα, κουνάει το χεράκι της λίγο πιο πολύ από πριν. Προσπαθεί να χαμογελάει και να ακούει όταν της μιλάω. Κάποιες φορές αντιδρά σ' αυτά που της λέω, κάποιες άλλες δεν αντιδρά καθόλου. Δεν μας λένε και πολλά. Μας λένε ότι για αυτό που έχει πάθει, καλά είναι. Αυτό που θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι. Εξαρτάται και από το Κέντρο Αποκατάστασης, από πολλά πράγματα."

Καθώς η 8χρονη Αλεξία είναι σε τόσο δύσκολη κατάσταση, οι γονείς της έχουν σταματήσει να δουλεύουν ώστε να είναι κοντά της. Αυτό έχει και ανάλογο οικονομικό αντίκτυπο στην οικογένεια, ενώ όπως δήλωσε η κ. Νικολέττα: "Χρειάζεται ένα ειδικό καροτσάκι για να μπορεί να είναι ίσια το κεφάλι της και είναι αρκετά ακριβό."
Όσον αφορά στην άλλη πλευρά, δηλαδή τον άντρα που πυροβόλησε στον αέρα ανήμερα του Πάσχα και οδήγησε την 8χρονη Αλεξία σε αυτή την κατάσταση, η μητέρα της είπε πως δεν επικοινώνησε καθόλου μαζί τους και ότι δεν ζήτησε συγγνώμη μέχρι σήμερα:

"Τίποτα, τίποτα. Ούτε τηλεφωνικώς, ούτε τίποτα. Είναι κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Πονάει. Φανταστείτε το παιδί μου ήταν μια χαρά και ξαφνικά τώρα είναι στο κρεβάτι. Και όχι ότι έτυχε, ότι ο Θεός το έκανε, αλλά από κάποιο ανθρώπινο λάθος."

Η οικογένεια της 8χρονης Αλεξίας έχει άλλα δύο παιδιά, τη 12χρονη Μάγδα και τον 10χρονο Κωνσταντίνο, που μένουν με την ηλικιωμένη γιαγιά τους, η οποία αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας, ώστε οι γονείς να είναι δίπλα στην Αλεξία.

"Τα παιδιά προσεύχονται για εκείνη, για να γίνει καλά. Μερικές φορές κλαίνε όταν την τη βλέπουν, γιατί είναι ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι. Εκείνοι ήξερα μια Αλεξία που ήταν όλο χαρά και χαμόγελο. Τώρα τη βλέπουν σε ένα κρεβάτι να μην κάνει τίποτα", δήλωσε η κ. Νικολέττα.


pronews.gr