ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [twocolumns]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [threecolumns]

Ζητά ανεξάρτητη έρευνα για το θάνατο του 14χρονου η υπουργός Εργασίας,-Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία


Αμείλικτη εμφανίζεται η υπουργός Εργασίας, σε σχέση με τον θάνατο του 14χρονου που βρέθηκε νεκρός την περασμένη εβδομάδα στη Λευκωσία, μετά από απονενοημένη πράξη, με την Ζέτα Αιμιλιανίδου, να στοχεύει να φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο για οποιεσδήποτε ευθύνες ενδεχομένως να προκύπτουν, εναντίον του οποιουδήποτε γνώριζε τις συνθήκες διαβίωσης τόσο του ανήλικου όσο και των αδελφών του και δεν έκανε κάτι για να προλάβει τα χειρότερα.

Μετά τις αποκαλύψεις για τις συνθήκες διαβίωσης του 14χρονου αλλά και των αδελφών του που έφερε στο φως ο REPORTER, μπορεί κάποιες αρμόδιες υπηρεσίες να προσπάθησαν να ρίξουν στα χαμηλά την υπόθεση, ωστόσο αντίθετη ήταν η Ζέτα Αιμιλιανίδου η οποία διέταξε έρευνα για πειθαρχίκες και ποινικές ευθύνες.

Ως εκ τούτου, η Υπουργός Εργασίας θα πάει αύριο στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και θα ζητήσει τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας από το γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως. Ακολούθως ανάλογα των αποτελεσμάτων της έρευνας αν προκύψουν ποινικές ευθύνες τότε θα κληθεί ο Γενικός Εισαγγελέας να τις κατανείμει.

Την ίδια ώρα, οι μαρτυρίες γύρω από το κατά πόσον το παιδί πήγαινε σχολείο δίνουν και παίρνουν, με τους συγγενείς να υποστηρίζουν ότι βρισκόταν κανονικά στα μαθήματα του και από την άλλη συγχωριανούς να υποστηρίζουν ότι λόγω της δουλειάς στη φάρμα δεν πήγαινε συχνά στο σχολείο του.

Αυτό ωστόσο που δεν αμφισβητείται από κανένα, είναι οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης του ανήλικου, αλλά και των αδελφών του, τα οποία μετά το θάνατο του μετακινήθηκαν από το χώρο διαμονής τους μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, κάτι που αποδεικνύει τα προβλήματα που υπήρχαν και κάποιοι προσπάθησαν να τα αποκρύψουν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» παρουσιάζονται κάποιες φρικτές ιστορίες από τη ζωή-κολαστήριο του 14χρονου, όπως ότι ο πατέρας του για να τον τιμωρήσει είχε σφάξει μπροστά στα μάτια του ανήλικου το αγαπημένο του αρνί. ΠαρΌτι ο μικρός εκείνη την ώρα δεν μίλησε, ξέσπασε την επόμενη μέρα στο σχολείο του και είχε πει σε φίλο του ότι «είτε θα τον σκοτώσω ή θα αυτοκτονήσω».

Επίσης, ο ανήλικος φαίνεται να ντρεπόταν για τη μητέρα του, η οποία πήγαινε στο χωριό και ζητούσε φαγητό και ρούχα για τα παιδιά της και κάποια μέρα που πήγε στο σχολείο του 14χρονου εκείνος θύμωσε και άρπαξε μια σύριγγα που χρησιμοποιούσαν στη φάρμα για να την καρφώσει, ωστόσο τελικά μετάνιωσε και δεν το έκανε.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα ο μικρός, ζούσε με τα αδέλφια του σε ένα σπίτι που θύμιζε περισσότερο με τρώγλη και είχε εκμυστηρευτεί επίσης σε συμμαθητή του ότι τα βράδια άκουγε ποντίκια.

Σε μια άλλη περίπτωση, ο πατέρας του 14χρονου είχε απειλήσει λειτουργό των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας ότι αν ξαναπήγαινε στο σπίτι τους ότι θα τον περίμενε με όπλο, γιατί του είχε προτείνει να βρουν σπίτι για να μεταφερθεί ο 14χρονος.

Επιπρόσθετα, για τον ανήλικο είχε γίνει στο παρελθόν καταγγελία στην Αστυνομία για τις συνθήκες διαβίωσης του, καθώς και για το γεγονός ότι είχε εξαφανιστεί από το σπίτι, με τις Αρχές μετά τον εντοπισμό του να ενημερώνουν τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.


reporter.com.cy


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [list]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΡΓΑΣΙΑ

[ΕΡΓΑΣΙΑ] [twocolumns]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]