ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [twocolumns]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [threecolumns]

Τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες


Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αβγά
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένα
3-4 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
σιμιγδάλι ψιλό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα αλατίζετε. Τα βάζετε για 1 ώρα περίπου στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν. Τα στύβετε και με τα χέρια για να φύγουν όσο γίνεται τα υγρά τους. 

Κατόπιν, τα ανακατεύετε με τα κρεμμυδάκια, τα αρωματικά, τα αβγά και τα τυριά. Αλατίζετε και ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε στο μίγμα και το αλεύρι ώστε να έχετε έναν αρκετά σφιχτό χυλό τον οποίο αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο

Βάζετε σε βαθύ πιάτο το σιμιγδάλι. Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Παίρνετε από το μίγμα κουταλιές της σούπας και τις κυλάτε στο σιμιγδάλι. 

Τηγανίζετε λίγους λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές, δηλαδή για 2 λεπτά σχεδόν από την κάθε πλευρά. 

Τους αραδιάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν πριν τους σερβίρετε. Τρώγονται χλιαροί αλλά και κρύοι. 


olivemagazine.gr





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [list]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΡΓΑΣΙΑ

[ΕΡΓΑΣΙΑ] [twocolumns]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]