ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Ψάχνουν τον γιο τους στην Ελλάδα


Ο Emilien Martin 32 χρόνων, με το ψευδώνυμο Querdal (Κερντάλ), αγνοείται από τις 13 Αυγούστου του 2018. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παραμονής του στην Ιταλία, το τελευταίο του στίγμα ήταν στην πόλη  Βεντιμίλια κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Οι γονείς του Λουκ και Ρεζίν πιστεύουν ότι μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς ο ίδιος είχε δείξει ενδιαφέρον να επισκεφθεί τη χώρα μας. Για το λόγο αυτό ταξίδεψαν στην Αθήνα, απευθύνθηκαν στην εκπομπή και συνεργάζονται με το Γαλλικό Προξενείο για να βρουν ένα σημάδι ζωής του.

Πρόσφατα εκτός από το «Τούνελ» είχαν απευθυνθεί και στην αντίστοιχη ιταλική εκπομπή αναζήτησης αγνοουμένων “Chi L’ha Visto”, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι γονείς του δήλωσαν στην εκπομπή:

“Ψάχνουμε το γιο μας που είναι ερωτευμένος με την Ελλάδα και τις παραδόσεις της. Θα θέλαμε να έχουμε ένα σημάδι ζωής του. Τα αδέλφια του, η υπόλοιπη οικογένεια και οι φίλοι του ανησυχούν. Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» αποτελεί πλέον τη μόνη ελπίδα μας”.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Emilien έμενε με τους γονείς του στο χωριό Μπενέ στη Γαλλία. Παρά τα δύο του μεταπτυχιακά στη Λογοτεχνία, και την έντονη κοινωνικότητα του ήταν πολύ ανήσυχος.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 αποφάσισε να κάνει πεζός ένα μεγάλο ταξίδι στην Ιταλία με στόχο να φτάσει στο νοτιότερο άκρο της χώρας. Είχε από πριν οργανώσει σχολαστικά το ταξίδι του και μάθαινε ιταλικά. Σε διάστημα 11 μηνών διέσχισε με τα πόδια 3.700 χιλιόμετρα!

Στην αρχή επικοινωνούσε με τους γονείς του στέλνοντας τους γραπτά μηνύματα.

«Μας  έλεγε  σε ποιο χωριό βρισκόταν. Στην πορεία, τα μηνύματα του έγιναν πιο σύνθετα. Έγραφε ανέκδοτα, μας διηγούνταν τα συναισθήματά του. Καθώς δεν είχε φωτογραφική μηχανή μαζί του ζητούσε από ανθρώπους που γνώριζε στο ταξίδι του να τον φωτογραφίσουν και να μας στείλουν τις εικόνες του μέσω ίντερνετ», ανέφεραν οι γονείς του.

Όταν έφτασε στο νότο της Ιταλίας αποφάσισε να συνεχίσει και να ακολουθήσει τη διαδρομή Σικελία-Σαρδηνία-Κορσική. Σύμφωνα με τους γονείς του πρόκειται γονείς για μια ιστορική διαδρομή, που ακολουθούν οι οδοιπόροι που πηγαίνουν στην  Ιερουσαλήμ.

Στις 4 Αυγούστου 2018 επέστρεψε στη Γαλλία. Την επόμενη μέρα στις  5 του μήνα, ο Εμιλιέν συνάντησε μια φίλη του στη Μασσαλία. Λίγες μέρες μετά μίλησε με τη μητέρα του στο τηλέφωνο.

Στις 12 Αυγούστου 2018, έστειλε φωτογραφία του μέσω ίντερνετ στους γονείς του που συνοδευόταν από το παρακάτω γραπτό μήνυμα: «Θα ήθελα να κατανοήσω, κρίμα, άλλη φορά…».

Την επόμενη μέρα, οι γονείς του ειδοποιήθηκαν από δημοτικό υπάλληλο ενός δημόσιου πάρκου της πόλης Μοντόν στη Νότια Γαλλία, δίπλα στη Μασσαλία, πως βρήκε το κινητό του τηλέφωνο, την πιστωτική του κάρτα και το σημειωματάριό του.

Μια φίλη του, ρώτησε κατοίκους της περιοχής και διαπιστώθηκε ότι το πρωί της εκείνης της μέρας κάμερα ασφαλείας σούπερ μάρκετ τον κατέγραψε σε διάδρομο του καταστήματος, να ψάχνει είδη προσωπικής υγιεινής. Βγήκε όμως  από το κατάστημα χωρίς να αγοράσει κάτι.

Το ίδιο βράδυ στην πόλη Βεντιμίλια της Ιταλίας, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, ενημερώθηκαν οι γονείς για το τελευταίο ίχνος του γιου τους. Φαίνεται ότι δέχτηκε πρώτες βοήθειες γιατί ήταν τραυματισμένος στο χέρι, αλλά αρνήθηκε να νοσηλευτεί. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία.

Οι  γονείς του δεν αποκλείουν  το ενδεχόμενο να ήρθε στην Ελλάδα, καθώς κατά τη διάρκεια των σπουδών του ο ελληνικός πολιτισμός του είχε προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον. Σε σημειωματάριο του ανάφερε σαν ένα πιθανό σχέδιο να ταξιδέψει στη χώρα μας.

Ο Emilien δεν είχε  διαβατήριο και ταξίδευε με την αστυνομική του ταυτότητα. Έχει ύψος 1.87, ανοιχτό χρώμα ματιών και έχει τατουάζ αστεράκια στην εσωτερική μεριά και των δύο καρπών, ένα φίδι κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και δυο έγχρωμα μάτια αριστερά και δεξιά στη μέση του.

Στην Ελλάδα έχει σημάνει Silver Alert για την εξαφάνιση του,  ενώ εκδόθηκε αφίσα αναζήτησης και από το “Χαμόγελο του Παιδιού”.


anikolouli.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]