ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΠΟΛΙΤΙΚΗ] [bsummary]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ] [threecolumns]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [bleft]

Καλαμάτα: Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα στο σαϊτοπόλεμοΔικάζονται σήμερα οι σαϊτομάχοι για το θάνατο του εικονολήπτη -Το τοπικό σάιτ «messinialive» δημοσιεύει  την τελευταία φωτογραφία του 53χρονου οπερατέρ λίγο πριν την τραγωδία

Στη δημοσιότητα έρχεται ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο με το δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Κώστας Θεοδωρακάκης στην Καλαμάτα. 

Το νέο βίντεο φέρνει στο φως το messinialive. Όπως αναφέρει, η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο, η Νίκη Θεοδωρακοπούλου παρακολουθούσε μαζί με φίλους και συγγενείς τον σαϊτοπόλεμο από το μπαλκόνι του σπιτιού της, ακριβώς απέναντι από το πάρκινγκ και κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο την τραγική στιγμή όπου η σαΐτα έφυγε από το έδαφος ανεξέλεγκτη και χτύπησε στο κεφάλι τον άτυχο 53χρονο.

Το messinialive δημοσιεύει και την τελευταία φωτογραφία του 53χρονου οπερατέρ λίγο πριν την τραγωδία. 

Για τη μία σήμερα το μεσημέρι έχει προσδιοριστεί η δίκη για τον θάνατο του άτυχου καμεραμάν από την Καλαμάτα, ο οποίος έχασε την ζωή του την στιγμή που κατέγραφε το έθιμο του Σαΐτοπόλεμου. 

Δείχνοντας ξεκάθαρα την υπερασπιστική γραμμή του, ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς μιλώντας στο protothema.gr, υποστήριξε πως οι εντολείς του, ηλικίας από 22 έως 62 ετών, είναι τα εξιλαστήρια θύματα της υπόθεσης αφού άλλοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι της τραγωδίας στην Καλαμάτα και όχι οι Σαΐτομάχοι, εξηγώντας ότι τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί ήταν ευθύνη του διοργανωτή της εκδήλωσης, που είναι ο δήμος Καλαμάτας και όχι των σαϊτολόγων. «Είχαμε μια εκδήλωση διοργανωμένη από τον δήμο της Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρης». 

Το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση του χρηματοδότησε, όπως εδώ και πολλά χρόνια, την εκδήλωση. Η αρμόδια αρχή, δηλαδή ο δήμος, επέλεξε τον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης, όπως τον επέλεγε όλα τα χρόνια. 

Σε προηγούμενο χρόνο η εκδήλωση διεξαγόταν στο γηπέδο της πόλης με μεγάλη ασφάλεια για τους θεατές, τώρα για διάφορους λόγους, μετέφεραν την εκδήλωση στο πάρκινκ, στο κέντρο της πόλης. Ο δήμαρχος, καλούσε τους δημότες τρεις μέρες πριν, να συμμετάσχουν στο έθιμο, διαβεβαιώνοντάς τους, ότι έχουν τηρηθεί οι κανόνες ασφαλείας, πως η εκδηλωση είναι ακίνδυνη και η δημοτική αστυνομία θα είχε την ευθύνη της τήρησης των όρων ασφαλείας. 

Ο ίδιος πραγματοποίησε την έναρξη της εκδήλωσης και ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος της εκδήλωσης, άναψε πρώτος την σαΐτα» είπε ο συνηγόρος των κατηγορούμενων. Και συνέχισε «Ο σύλλογος των Σαΐτολόγων Καλαμάτας είναι αναγνωρισμένος με σκοπό την διατηρηση του εθίμου του Σαϊτοπολέμου, με καταστατικό και όργανα διοίκησης. Πως είναι δυνατόν, λοιπόν, να σκεφτούν πως διαπράττουν κάποιο αδίκημα, όταν αυτό γινεται υπό το φως του «ήλιου»; Δεν συμμετέχουν σε καμία διαδικασία προμήθειας υλικού. Χωρίς την Αστυνομία να παρεμβαίνει και χωρίς τον εισαγγελέα να φέρνει οποιαδήποτε αντίρριση; Ταυτόχρονα ο δήμος και άλλοι φορείς να επαινούν, να χρηματοδοτούν, να εκθειάζουν και να αποδίδουν εύσημα για την διατήρηση του εθίμου. 

Οι εντολείς μου δεν έχουν καμία ευθύνη για τον τρόπο διεξαγωγής της εκδηλωσης και των μέτρων ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται. Επίσης, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, που κατηγορείται ένας εκ των εντολέων μου, ο επικεφαλής του μπουλουκιού, είναι πως εάν είχαν παρθεί τα μέτρα ασφαλείας, δεν θα γινόταν το δυστύχημα, όπως και δεν είχε γινει εδώ και 180 χρονια κανένα δυστύχημα ή ατύχημα σε θεατή, παρα μόνο ελάχιστα στους συμμετέχοντες». 

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων αναμένεται να ζητήσει από το δικαστήριο την παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας ως μάρτυρα καθώς μετά από όλα τα παραπάνω, κρίνεται απαραίτητη τόσο για την εξιχνίαση της πραγματικής αιτίας του θανάτου του άτυχου κάμεραμάν όσο και για την διατηρηση του εθίμου. «Η ιατροδικαστική έκθεση του θανάτου του άτυχου άντρα δεν έχει μπει ακόμα στην δικογραφία όπως δεν έχουν μπει και πραγματογνωμοσύνες που αφορούν την ποιότητα του υλικού που βρέθηκε στο μέρος που παρασκευάζονται οι σαΐτες. Επίσης θεωρώ απαραίτητη την παρουσία του δημάρχου σαν μάρτυρα. 

Οι ευθύνες θα έπρεπε να αναζητηθούν από τους πραγματικούς υπεύθυνους, γιατί όλοι όσοι ήταν υπεύθυνοι των μέτρων ασφαλείας της εκδήλωσης είναι στο σπίτι τους και οι Αρχές έχουν πάρει πέντε άτομα από τον Άγιο Σίδερη, μια φτωχογειτονιά της Καλαμάτας, και τα έχουν στήσει στο εδώλιο σαν αποδιοπομπαίους τράγους και εξιλαστήρια θύματα» είπε.

Στο 0.36 του βίντεο ακούγονται ουρλιαχτά και φωνές από τους αυτόπτες μάρτυρες. Μια τρομοκρατημένη γυναίκα φωνάζει «Παναγία μου…» και ακολουθεί πανικός.


protothema.gr/
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [grids]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] [list]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[ΠΑΙΔΙ] [list]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [twocolumns]

ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

[ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ] [bleft]

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

[ΤΑΞΙΔΙ] [grids]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

[ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ] [list]