ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [twocolumns]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [threecolumns]

Κόκκινες φακές σούπα βελουτέ με σύβραση ελαιολάδου, δυόσμου και κόκκινου πιπεριού


Υλικά Συνταγής

1 φλυτζάνι κόκκινες φακές.
1 πατάτα
1 κρεμμύδι
σκόρδο όσο θέλετε 
1 καρότο
6 φλυτζάνια νερό ή ζωμό από κρέας
λίγο δυόσμο αποξηραμένο
Αλάτι
Κόκκινο πιπέρι τριμμένο
Μαύρο πιπέρι τριμμένο
Λίγο μαγειρικό λίπος - μαργαρίνη (υπολογίζω κάπου 50 γραμμάρια)

Βάζουμε τα λαχανικά κομμένα σε κομματάκια και τις φακές να βράσουν στο νερό ή το ζωμό, για 20 με 25 λεπτά (15 λεπτά στην χύτρα ταχύτητας). Αλατίζουμε. Τα περνάμε από το μπλέντερ ή αν έχουμε ράβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα.

Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη(μπορούμε να βάλουμε και ελαιόλαδο αν θέλουμε και να παραλείψουμε την μαργαρίνη) και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (δυόσμο, μαύρο και κόκκινο πιπέρι).

Προσθέτουμε το μίγμα στις φακές ή μοιράζουμε τις φακές σε πιάτα και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο ξεχωριστά το μείγμα των μπαχαρικών.


mageirikesapolauseis.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [list]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΡΓΑΣΙΑ

[ΕΡΓΑΣΙΑ] [twocolumns]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]