ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [twocolumns]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [threecolumns]

Το λιπαρό φρούτο που ρίχνει τη χοληστερόλη


Το αβοκάντο είναι το μόνο φρούτο που σε αντίθεση με όλα τα άλλα, περιέχει λιπαρά και αυτό μάλλον αποτελεί το μυστικό της πολύτιμης δράσης του στην υγεία

Οι έρευνες αποκαλύπτουν  ότι το εξωτικό αβοκάντο έχει ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά, καθώς και για την ρύθμιση της χοληστερόλης. Η ευεργετική του δράση σχετίζεται με το ότι περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία έχουν αποδεδειγμένα καρδιοπροστατευτική δράση.

Το αβοκάντο περιέχει πολλά λιπαρά που ανήκουν στην κατηγορία των ωφέλιμων μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, με κυριότερο εκπρόσωπο το ελαϊκό οξύ. Επίσης περιέχει παντοθενικό οξύ, βιταμίνη Ε, κάλιο, φυτοστερόλες, κατεχίνες και φυτικές ίνες.

Ταμονοακόρεστα λιπαρά οξέα του αβοκάντο έχουν μελετηθεί ιδιαιτέρως και έχει παρατηρηθεί ότι σε άτομα με υπερχοληστερολαιμία, μια διατροφή που είναι πλούσια σε αβοκάντο μπορεί να μειώσει την ολική χοληστερόλη, την LDL χοληστερόλη (κακή) και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, καθώς και να αυξήσει την HDL χοληστερόλη (καλή).

Ωστόσο πέραν των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων η ευεργετική δράση του αβοκάντο στο καρδιαγγειακό σύστημα ενισχύεται και από το γεγονός ότι περιέχει φυλλικό οξύ και βιταμίνη Ε, τα οποία έχουν επίσης καρδιοπροστατευτική δράση.

Ακόμη το αβοκάντο, χάρη στη λιπαρή του σύσταση συμβάλλει στην υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα των λιποδιαλυτών καροτενοειδών που περιέχονται τόσο στο ίδιο όσο και σε άλλα τρόφιμα όπως το καρότο και το σπανάκι.


ygeiamou.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [list]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΡΓΑΣΙΑ

[ΕΡΓΑΣΙΑ] [twocolumns]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]