ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Φόβος και αγωνία στη γειτονιά, μετά την αποκάλυψη του κολαστήριου της 25χρονης


Ζητούν ενίσχυση της αστυνόμευσης αλλά και ουσιαστική παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων

Από στόμα σε... στόμα κυκλοφόρησε η υπόθεση σωματεμπορίας στην ευρύτερη περιοχή (στα δυτικά του Ηρακλείου) όπου διέμενε η νεαρή κοπέλα, η οποία φέρεται να κακοποιούνταν και να εκδιδόταν απ’ την οικογένεια του “συντρόφου” της.

Ελάχιστοι γνώριζαν το σοβαρό αυτό θέμα (τουλάχιστον αυτά που έχουν διαρρεύσει από τα ΜΜΕ). Ουδείς όμως εξεπλάγη... 

Περίοικοι απ’ τους δρόμους και στα στενά πίσω από την 62 Μαρτύρων και πέριξ της πλατείας Ελευθέρνης, με τους οποίους ήρθε σε επαφή του Cretalive, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το μαρτύριο που κατήγγειλε ότι περνούσε η 25χρονη.

“Έχουν ξεφύγει τα πράγματα” 

“Το διαβάσαμε το πρωί. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια σε αυτές τις περιπτώσεις. Είναι τραγικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν μπορείς να μείνεις απαθής μπροστά σε τέτοια πράγματα”, μας είπαν. “Μα είναι δυνατόν να περνά τέτοιο μαρτύριο η κοπελιά;”, αναρωτήθηκαν δύο ηλικιωμένοι, που όπως δήλωσαν κουβαλούν άλλα ήθη: “Είμαστε από χωριό. Ευτυχώς έχουμε ζήσει και σε καλύτερες εποχές. Τώρα η κατάσταση έχει αγριέψει. Έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Όχι μόνο εδώ, αλλά σε όλη την Ελλάδα”.

 Φόβος και αγωνία στη γειτονιά, μετά την αποκάλυψη του κολαστήριου της 25χρονης
“Πολλά... λουλούδια” και νέα καταγγελία

Κάποιος άλλος άνθρωπος, μεγάλης ηλικίας, μας περιέγραψε ότι “μένουν πολλά... λουλούδια εδώ τριγύρω, επομένως δεν εκπλήσσομαι. Φαίνεται πώς αυτοί που κατηγορούνται ήξεραν να κρύβονται καλά. Κυκλοφορεί πολύς κόσμος εδώ, οπότε πού να πάρεις χαμπάρι για το τι συμβαίνει...”. Κι αφού όλες οι δραστηριότητές του είναι γύρω από την κεντρική πλατεία των Καμινίων, μας κατήγγειλε και κάτι άλλο που συμβαίνει: “Εδώ στο παρκάκι που υπάρχει με την παιδική χαρά, δίπλα από το δημοτικό σχολείο, έχουν καταλάβει παράνομα το χώρο ορισμένοι, οι οποίοι μένουν σε κλούβες και κάνουν την ανάγκη τους... έξω! Δηλαδή, αν πιάσει η ζέστη και ο νοτιάς, θα πνιγούμε από τη δυσοσμία! Στο παρκάκι πάνε και παίζουν παιδιά, οπότε ανησυχούμε! Δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. Γιατί αν ο άλλος παρανομήσει μία φορά, καταλαμβάνοντας με το έτσι θέλω κάτι που δεν του ανήκει, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει και σε άλλες παραβάσεις”.

Η αστυνομία και οι πολιτικοί

Υπάρχουν κι αυτοί που φοβούνται να μιλήσουν, “γιατί θα μας παρεξηγήσουν και θα μας πουν κακούς!”, μας εξηγούν, ζητώντας ενίσχυση της αστυνόμευσης αλλά και ουσιαστική παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων: “Η κοινωνία έχει χαλάσει. Πρέπει να ενισχυθεί η παρουσία της αστυνομίας εδώ στην περιοχή μας. Η καθημερινότητά μας έχει γίνει πιο σκληρή. Αισθανόμαστε πολλές φορές μόνοι και απροστάτευτοι. Οι πολιτικοί μας έχουν ξεχάσει. Τώρα μόνο, στις εκλογές, θα μας θυμηθούν και πάλι και θα έρχονται για να μοιράζουν υποσχέσεις και χειραψίες!”.”. 

“Είναι απομονωμένοι, δεν ξέρουμε τι κάνουν...”

Οι ίδιοι στέκονται πολύ στην παρουσία πολλών αλλοδαπών στις γειτονιές τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν διακατέχονται από αισθήματα ξενοφοβίας: “Μένουν πολλοί ξένοι στα γύρω σπίτια. Προς Θεού, δεν έχουμε πρόβλημα με τους ανθρώπους. Δεν είμαστε ρατσιστές! Με πολλούς από αυτούς έχουμε άριστες σχέσεις! Όμως, επειδή ορισμένοι αλλοδαποί έχουν επιλέξει να ζουν κάπως απομονωμένα, για τους λόγους τους, μη έχοντας επαφές με ντόπιους, δεν ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν. Δεν έχουμε εικόνα. Δεν ξέρουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τα σπίτια τους. Ακούμε διάφορα, δεν μπορούμε να αποδείξουμε τίποτα. Γι’ αυτό πρέπει να ενισχυθεί η παρουσία της αστυνομίας. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε με την υπόθεση μαστροπείας. Οι εμπλεκόμενοι μάθαμε ότι είναι ξένοι. Και δικοί μας θα μπορούσαν να το είχαν κάνει, μην κάνουμε διαχωρισμούς. Το έγκλημα δεν έχει εθνικότητα. Αν όμως ήταν ντόπιοι, θα μπορούσαμε να το μάθουμε πιο εύκολα. Κάποιος θα τους ήξερε, κι εμείς θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω. Κάτι θα έφτανε στα αυτιά μας. Κι αν ξέραμε κάτι παραπάνω, να είστε σίγουροι ότι θα πηγαίναμε, από μόνοι μας, κατευθείαν στην αστυνομία να το καταθέσουμε! Θα διευκολύναμε τα πράγματα, ως προς την ταχύτερη διαλεύκανσή τους!”.


cretalive.gr