Πυρετωδώς φαίνεται να είναι οι πρόβες που λαμβάνουν χώρα στην μικρή σκηνή, του θεάτρου Αθήναιον. Το Anemosradio εισχώρησε στα παρασκήνια της παράστασης "Σώστε τον Μπαμπά" και συνάντησε τον φερόμενο ως, μπαμπά της παράστασης Κωνσταντίνο Γιωτόπουλο.
Με την αναμενόμενη ειλικρίνεια που τον διακατέχει, δεν δίστασε να μας αποκαλύψει τι τον οδήγησε στην επιλογή να υποδυθεί τον μπαμπά αλλά και να μας προσφέρει αρκετές πινελιές της προσωπικότητάς του. Εμείς δεν έχω άλλο από το να σας παρουσιάσουμε αυτήν την πολύ όμορφη κουβέντα μας.
"Σώστε τον Μπαμπά" η δεύτερη κατά σειρά κωμωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία Στέργιου Σαραγιώτη, όπου και είστε ένας εκ των πρωταγωνιστών της. Πείτε μας τι θα παρακολουθήσουμε επί σκηνής;
Ο Στέργιος Σαραγιώτης έγραψε ένα έργο που μπορεί να ονομάζεται κωμωδία αλλά για την ακρίβεια είναι μια σύγχρονη πραγματικότητα. Τραγική στην ουσία ιστορία που μόνο στα αστεία, μπορεί να την διαπραγματευτεί, για να αντέξει ο ήρωας του έργου. 6 πρόσωπα που εκπροσωπούν την πραγματική αγάπη.
Στο έργο υποδύεστε τον πατέρα. Τι ήταν αυτό που σας προσέγγισε στον χαρακτήρα και δεχθήκατε την ερμηνεία του;
Στην πρώτη μας συνάντηση με τον σκηνοθέτη. Με έβαλε την εξής συνθήκη αυτοσχεδιασμού, χωρίς να ξέρω τίποτα ακόμη για τον ρόλο. Επιστρέφει η γυναίκα σου μετά από 16 χρόνια, έχετε μαζί ένα παιδί που έχει εγκαταλείψει με το που το έφερε στον κόσμο. Συναντιέστε σε μία καφετέρια. Κλείνω τα μάτια, γυρίζω θυμωμένος και ξαφνικά της χαμογελάω. Ο Ανδρέας, λοιπόν, είναι αυτός που μπορεί να συγχωρεί. Αγάπησε μία γυναίκα και την αγαπά για πάντα!
Πέρα από το κωμικό στοιχείο, η παράσταση θίγει ένα πολύ σοβαρό θέμα για τα δεδομένα της σύγχρονης Ελλάδας. Αυτό των μονογονεϊκών οικογενειών. Ποια είναι η δική σας άποψη όσον αφορά την διαπαιδαγώγηση άλλα και την ανατροφή των παιδιών από τον έναν γονέα;
Καμιά φορά κι οι δύο μαζί είναι ανίκανοι. Δεν υπάρχει συνταγή στην αγάπη. Είχα την τύχη να έχω δύο γονείς που μας στάθηκαν σε όλες τις κακοτοπιές και ταπεινοί στην όποια μας επιτυχία. Βλέπω πως στην σύγχρονη εποχή, οι σχέσεις περνάνε κρίση. Το μεγαλύτερο ποσοστό καταλήγει να είναι μονογονεϊκής οικογένειας.
Σας έχουμε παρακολουθήσει στο παρελθόν να ερμηνεύετε ποικίλους ρόλους με μεγάλη επιτυχία. Ποια είναι τα κριτήρια των επιλογών σας για τις δουλειές που επιλέγετε;
Οι συντελεστές. Η σιγουριά πως θα περνάμε καλά και θα δημιουργούμε! Ναι, μου αρέσει να δουλεύω αδιάκοπα κι ακούραστα μα χωρίς το γέλιο στις πρόβες, δεν θα ήθελα ούτε στην καλύτερη παραγωγή του κόσμου να βρίσκομαι.
Μεταξύ του θεάτρου και της τηλεόρασης, εξαιρώντας πάντα την αναγνωρισιμότητα που παράγει το ένα από τα δύο, ποιο θα επιλέγατε και γιατί;
Δεν έτυχε να ασχοληθώ με την τηλεόραση, παρά μόνο σαν μικρός εξερευνητής, του μέσα μου, στα νιάτα μου. Τρόμαξα τότε με την δύναμη που είχε η τηλεόραση. Έπαιξα σε ένα επεισόδιο και με αναγνώριζαν όλοι στο δρόμο. Αυτό δεν θα το άντεχα. Σαν άνθρωπος θέλω όταν είμαι στη σκηνή να με κοιτάνε όλοι μα μετά που πέφτει η αυλαία αισθάνομαι πως θέλω να είμαι αόρατος!
Υπάρχει ένας χαρακτήρας που θα θέλατε διακαώς να ερμηνεύσετε και ίσως μέχρι τώρα δεν σας έχει δοθεί η ευκαιρία;
Ειλικρινά όχι. Μου αρέσει να ανεβάζω σύγχρονα έργα, νέων δημιουργών. Λατρεύω τους Έλληνες λογοτέχνες.
Γνωρίζουμε ότι συγγράφετε και παιδικά παραμύθια. Θα θέλατε να μας μιλήσετε και για αυτή την ευαίσθητη πτυχή του Κωνσταντίνου Γιωτόπουλου;
Μια εσωτερική ανάγκη. Μπορεί να μην έχω δικά μου παιδιά αλλά έχω την ευτυχία να έχω 5 ανίψια. Πάντα με άκουγαν όταν τα συμβούλευα. Και σοβαρό και αστείο. Θέλησα, λοιπόν, να γράψω την ιστορία των "μεγάλων" για μικρά παιδιά. Έτσι δημιουργήθηκε "Ο πλάτανος που ήθελε να φύγει".
Τέλος, αφού σας ευχαριστήσουμε και σας ευχηθούμε καλή τύχη στην παράσταση θα θέλαμε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του anemosradio.gr τα μελλοντικά σας σχέδια...
Σίγουρα θα χρειαστεί κάποιος χρόνος ξεκούρασης, ο Ανδρέας είναι ένας εξαντλητικός, σχεδόν αεικίνητος ρόλος. Μετά θα σκεφτώ. Προς το παρόν απολαμβάνω το παρόν!
Συνέντευξη: ΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ