Ticker

15/recent/ticker-posts

Γαρίδες με τζίντζερ και σουσάμι

Υπέροχο ορεκτικό για το κυριακάτικο ή το γιορτινό σας τραπέζι. Η πιπεράτη γεύση του τζίντζερ ταιριάζει υπέροχα με τις γαρίδες.

Υλικά

Για τα καλαθάκια

400γρ. γαρίδες μέτριες
1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι πράσινο χοντροκομμένο
8 φύλλα κρούστας 15x15εκ. ή 4 φύλλα σφολιάτας στο ίδιο μέγεθος
ελαιόλαδο

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε τα καλαθάκια με το φύλλο: αλείφετε με λάδι τα φυλλαράκια της κρούστας και τα βάζετε δυο δυο μαζί μέσα σε λαδωμένα πυρίμαχα μπολάκια ή σε ατομικές φόρμες μιας χρήσης. Αν χρησιμοποιήσετε σφολιάτα, βάζετε από ένα φύλλο σε κάθε φόρμα, τρυπάτε τον πάτο πυκνά με πιρούνι, βάζετε μερικά φασόλια από πάνω για να μη φουσκώσει η σφολιάτα και την αλείφετε με αβγό. Ψήνετε τα καλαθάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσουν. Τα διατηρείτε ζεστά.

Στο μεταξύ καθαρίζετε τις γαρίδες και αφήνετε μόνο τις ουρίτσες τους. Τις αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνετε το λάδι και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μαζί με το σκόρδο και το τζίντζερ. Μόλις αλλάξουν χρώμα, τις σβήνετε με το κρασί και τις μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Τις πασπαλίζετε με καβουρδισμένο σουσάμι και τις σερβίρετε μέσα στα καλαθάκια για πρώτο πιάτο, πάνω σε φυλλαράκια ρόκας ή άλλης πράσινης σαλάτας.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή


Tips

Μη μαγειρεύετε τις γαρίδες για πολλή ώρα γιατί σκληραίνουν.



tempo24.