ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [twocolumns]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [threecolumns]

Η Αγγελική Νικολούλη στη δίκη για τον Μάριο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Στην σημερινή  συνεδρίαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, καταθέτουν δύο σημαντικοί μάρτυρες κατηγορίας. Ο γενετιστής και δικαστικός πραγματογνώμονας Δρ. Γιώργος Φιτσιάλος και η Αγγελική Νικολούλη.

Η έρευνα της δημοσιογράφου συνέβαλε στο να αλλάξει το κατηγορητήριο για τον βασικό κατηγορούμενο και να καταδικαστεί  σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του άτυχου νέου.

Η ερευνήτρια σε συνεργασία με τον ειδικό επιστήμονα εντόπισαν στο αυτοκίνητο του Μάριου το μακάβριο μυστικό της εξαφάνισης του, εννέα μήνες μετά.  Κάτω από το πατάκι του πορτ-μπαγκάζ, στο σημείο όπου φυλάσσεται η ρεζέρβα του αυτοκινήτου οι σύγχρονες μέθοδοι ανίχνευσης, φανέρωσαν το αίμα του Μάριου. Όσο η έρευνα προχωρούσε στο βάθος του αυτοκινήτου, τόσο αποκαλύπτονταν στοιχεία. Το αίμα του άτυχου νέου, σχημάτιζε μια μικρή  «λίμνη», που κάποιοι είχαν προσπαθήσει να ξεπλύνουν.

Η επιστημονική ανάλυση κατέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι το αίμα που βρέθηκε μπορεί να προήλθε από ένα τυχαίο συμβάν, όπως ένα απλό κόψιμο. Το αίμα κατέληξε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου, γιατί υπήρχε μεγάλη ροή.

Μια ακόμα σημαντική επισήμανση που προέκυψε από τη συγκεκριμένη έρευνα ήταν πως δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό του Μάριου στο εσωτερικό πάνω μέρος του πορτ- μπαγκάζ του αυτοκινήτου, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν μπήκε εκεί μέσα ζωντανός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το «Φως στο Τούνελ»  έχει συμβάλει σημαντικά ώστε να καταδικαστούν οι ένοχοι για ανθρωποκτονία χωρίς ομολογία και χωρίς πτώμα.

Η Αγγελική Νικολούλη μέσα από βαθιά έρευνα, έχει αναδείξει ανάλογες υποθέσεις όπως του Άλεξ, της Τάνιας Χαριτοπούλου, της εύπορης Αθηναίας Μαρίας Νιωτάκη, των δύο νεαρών γυναικών που δολοφονήθηκαν στη Μυτιλήνη το 2002 και πρόσφατα του παίκτη του μπέιζμπολ του ερασιτέχνη ΠΑΟ Ρανσέλ Κρουζ.anikolouli.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [list]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΡΓΑΣΙΑ

[ΕΡΓΑΣΙΑ] [twocolumns]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]