ΡΩΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/recent/ticker-posts

Τελειώνει το θρίλερ: Στα δύο μέτρα οι ανθρακωρύχοι από τον 2χρονο Γιουλέν (pics)

Όλη η Ισπανία είναι καθηλωμένη και περιμένει να μάθει τα νέα από την Μάλαγα, καθώς σήμερα θα φτάσουν οι ανθρακωρύχοι στο σημείο που εικάζεται οτι είναι ο Γιουλέν.

Με την ευχή κατά έναν μαγικό τρόπο, ο μικρός Γιουλέν να βρεθεί ζωντανός, όλος ο κόσμος περιμένει να μάθει τα τελευταία νέα από την επιχείρηση διάσωσής του μικρού Γιουλέν που ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Θυμίζουμε οτι ο 2 ετών πιτσιρικάς, την προηγούμενη Κυριακή ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και έπεσε σε ένα πηγάδι βάθους 110 μέτρων. Έκτοτε και μέχρι σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για να τον εντοπισμό του, οι οποίες δεν ήταν και τόσο εύκολο να στεφθούν με επιτυχία.

Και αυτό γιατί το άνοιγμα του πηγαδιού ήταν μικρό και δεν μπορούσε να κατέβει κάποιος ενήλικος. Έτσι ένα ρομπότ που κατέβηκε σε βάθος 65 μέτρων εντόπισαν την σακούλα με τα γλυκά που κρατούσε και την κούπα του, χωρίς ωστόσο να δοθεί κάποιο σημάδι του ίδιου.

Στις 12 μέρες που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, πάνω από 300 άνθρωποι προσπαθούν να φτάσουν σε αυτό το σημείο που εικάζεται οτι βρίσκεται ο μικρός. Μετά από πολλές καθυστερήσεις λόγω της μορφολογίας του εδάφους, ανοίχτηκε ένα παράλληλο πηγάδι, στο οποίο έγιναν υποστηρικτικά έργα, προκειμένου να μην καταρρεύσει.

Από χθες, ανθρακωρύχοι που έχουν φτάσει ειδικά στην περιοχή για την περίσταση, σκάβουν οριζόντια για τέσσερα μέτρα και ήδη έχουν φτάσει στα μισά της απόστασης. Κάτι που σημαίνει οτι μέσα στην μέρα θα έχουν τελειώσει.
gazzetta.gr