ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [twocolumns]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [threecolumns]

Σάλος στο Άργος με ταμπέλα που απαγορεύει τη διέλευση ΑμεΑ στην κεντρική πλατεία

Ταμπέλα που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία του Άργους απαγορεύει τη διέλευση ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια λόγω της κλίσης του εδάφος, προκαλώντας την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι προχώρησε σε μήνυση κατά της διοίκησης του Δήμου Άργους για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία, αναφέρει το doryforos.gr.

Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι γνωστοποίησε την εξής ενέργεια του:

«ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κυρίες/Κύριοι

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο την απαγόρευση πρόσβασης σε περιοχή από το Δήμο Άργους που προκαλεί διάκριση κατά των ΑμεΑ (άρθρο 1 Ν. 927/79 παρ. 1 και 5 – από δημόσιο λειτουργό -και δη το Δήμαρχο-, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων). Το αδίκημα είναι διαρκές και άρα αιτούμεθα την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας».

Ένας πολιτικός μηχανικός από το Άργος, ο Πέτρος Θωμόπουλος, κατήγγειλε επίσης τη διοίκηση του Δήμου Άργους, για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία καθώς, όπως αναφέρει, στην πλατεία της πόλης κατασκευάστηκε ένα γεφυράκι, το οποίο έχει όμως κλίση με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη εως αδύνατη η μεταφορά των πολιτών με κινητικά προβλήματα από το ένα τμήμα της πλατείας στο άλλο.
cnn.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [list]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΡΓΑΣΙΑ

[ΕΡΓΑΣΙΑ] [twocolumns]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]