ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [twocolumns]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [threecolumns]

Γιαγιά φωτογράφησε το εξάνθημα του μωρού και κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφία


Στο στόχαστρο του τοπικού συμβουλίου του Leicestershire μπήκε μια γιαγιά που ποινικοποιήθηκε η πράξη της να φωτογραφίσει εξάνθημα τηςστην πάνα της εγγονής της – Η γιαγιά δικαιώθηκε και το Συμβούλιο καλείται να απολογηθεί και να πληρώσει αποζημίωση

Μια απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε στο Leicestershire, όταν μία γιαγιά φωτογράφισε το εξάνθημα που βρισκόταν στην πάνα της εγγονής της. Η κίνησή της αυτή την έφερε αντιμέτωπη με το τοπικό συμβούλιο, που την κατηγόρησε για παραγωγή «παιδικής πορνογραφίας», ακολουθώντας οδηγίες των κοινωνικών λειτουργών. 

Ωστόσο, το Συμβούλιο καταδικάστηκε στο να ζητήσει «συγγνώμη» από τη γιαγιά και να πληρώσει αποζημείωση, καθώς διαπιστώθηκε σωρεία λαθών στη διερεύνηση της υπόθεσης. 

Σοκαρίστηκε όταν την κατηγόρησαν για παιδική πορνογραφία 

Στην έκθεση που συνέταξε, ο Διαμεσολαβητής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (LGO) αναφέρει ότι η γιαγιά -την οποία ονομάζει Κυρία Υ, σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε τις καταγγελίες και υπέστη δυσφορία από όσα τις αποδιδόταν από τις τοπικές αρχές. 

Η κυρία Υ είχε απευθυνθεί στο συμβούλιο, καθώς η μητέρα του παιδιού δεν ασχολούνταν με τη φροντίδα του. Σύμφωνα με τον διαμεσολαβητή, το συμβούλιο απέτυχε να ανανεώσει το σχέδιο ασφαλείας του μωρού.

Το μωρό γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 και εντάχθηκε σε σχέδιο παιδικής προστασίας τον Μάρτιο του 2017. Η μητέρα του απέτυχε στους ελέγχους που της έγιναν και οι ειδικοί είχαν αανησυχίες για την ικανότητά της να ικανοποιεί τις ανάγκες του παιδιού. 

Της είχαν ζητήσει αποδεικτικά για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε 

Η γιαγιά του, η Κυρία Υ, φροντίζει το παιδί δύο ή τρεις βραδιές την εβδομάδα και είχε θεωρηθεί «παράγοντας ασφαλείας». Ένας κοινωνικός λειτουργός είπε στη γιαγιά ότι αν δεν αναφέρει τις ανησυχίες της για την κατάσταση του παιδιού, τότε ο τίτλος του «παράγοντα ασφαλείας» θα χανόταν. Η γιαγιά ζητήθηκε να φωτογραφήσει το μωρό για να δείξει τα δερματικά του προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου και του εξανθήματος που του είχε δημιουργήσει η πάνα. Όταν το έπραξε «ο κοινωνικός λειτουργός αρνήθηκε να κοιτάξει τις φωτογραφίες γιατί θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως παιδική πορνογραφία» αναφέρει ο διαμεσολαβητής. 

«Το συμβούλιο ζήτησε από την κυρία Υ να τεκμηριώσει τις ανησυχίες τις και θα έπρεπε να έχει εξετάσει σωστά τις φωτογραφίες. Ζήτησε τα αποδεικτικά στοιχεία και δεν είναι σαφές ποιες άλλες αποδείξεις πλην των φωτογραφιών θα μπορούσε να δείξει» αναφέρει ο διαμεσολαβητής. 

Ως εκ τούτου, το τοπικό συμβούλιο κλήθηκε να πληρώσει στην κυρία Υ 500 λίρες ως αποζημίωση για τον ισχυρισμό ότι θα μπορούσε «να θεωρηθεί αυτουργός σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών» και για το «χρόνο και τα προβλήματα» που της δημιούργησαν. 
protothema.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [list]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΡΓΑΣΙΑ

[ΕΡΓΑΣΙΑ] [twocolumns]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]