Ticker

15/recent/ticker-posts

Σπιτικές βάφλες με παγωτό


Υλικά συνταγής

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 αυγό, χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
½ κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο και λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
παγωτό της αρεσκείας σας (έτοιμο ή σπιτικό)

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε σ’ ένα μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε αυτά τα υλικά μ’ ένα κουτάλι.

Προσθέτετε κατόπιν τον κρόκο του αυγού, το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά. Χτυπάτε το ασπράδι του αυγού σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στο προηγούμενο μείγμα με απαλές κινήσεις.

Αν έχετε την ειδική συσκευή για βάφλες, τη βουτυρώνετε και τη ζεσταίνετε (αλλιώς χρησιμοποιείτε αντικολλητικό τηγάνι). Απλώνετε λίγο από το μείγμα και ψήνετε. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σερβίρετε τις ζεστές βάφλες με τη γεύση παγωτού που σας αρέσει.




flashnews.gr