Ticker

15/recent/ticker-posts

Τυρόπιτα κανταΐφι


ΥΛΙΚΑ


*100 γρ. βούτυρο αγελάδος
*1 πακέτο κανταΐφι (500 γρ.)
*350 γρ. τυρί χωριάτικο
*250 γρ. φέτα
*250 γρ. γραβιέρα
*300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
*4 αυγά μέτρια
*πιπέρι 

Δείτε επίσης: H Πιο Ζουμερή Και Τραγανή Πανσέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
*Λιώνουμε τα 100 γρ. βούτυρο στα μικροκύματα ή σε ένα τηγανάκι.
*Με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25x35 εκ. με λίγο από το βούτυρο που λιώσαμε προηγουμένως.
*Αφρατεύουμε - “ξάνουμε” καλά το κανταΐφι μας σε ένα μπολ. Στρώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι στο πυρίμαχο σκεύος.
*Τρίβουμε όλα τα τυριά μαζί και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
*Τα στρώνουμε πάνω από το κανταΐφι αφήνοντας ένα-δύο εκατοστά κενό από την περιφέρεια.
*Από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και με την παλάμη μας πιέζουμε λίγο το κανταΐφι ώστε να "κάτσει" καλά πάνω στο ταψάκι.
*Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας στην περιφέρεια του ταψιού ώστε να ενωθούν τα 2 "φύλλα" και να μην ξεφύγουν τα τυριά κατά το ψήσιμο.
*Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα, τα αυγά, το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και το πιπέρι με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα περιχύνουμε ομοιόμορφα στο κανταΐφι.
*Σκεπάζουμε το πυρίμαχο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά.
*Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε στους 190° C  και ψήνουμε ακόμη 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
*Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια

eirinika.gr