ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ] [bleft]

ΚΟΣΜΟΣ

[ΚΟΣΜΟΣ] [twocolumns]

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

[ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ] [threecolumns]

ΚΥΠΡΟΣ

[ΚΥΠΡΟΣ] [threecolumns]

τουρκικος μπακλάβας με χειροποίητο φυλλο


Υλικά Συνταγής

Βήμα 1: σιροπι:
1 κιλό ζάχαρη 
1 κιλό νερό 
Μισό λεμόνι 
Στο τέλος βανιλια. Βραζουμε για 10 λεπτα ολα τα υλικα μαζι
Βήμα 2: 
Λιώνουμε 250 γρ βουτηρο σε κατσαρολακι και στο τέλος προσθέτουμε 1 κρασοποτηρο ηλιέλαιο. 
Βήμα 3 ζυμη:
2 αυγά
1 κρασοποτηρο ηλιέλαιο 
1 ποτήρι νερού γιαούρτι
75γρ βουτηρο λιωμενο
1 φακελο μπεικιν
1 Κουταλια σουπας λεμονι
1 κουταλια σουπας ξύδι
Λίγο αλάτι
Και 4 1/2 ποτήρια νερού περίπου αλεύρι .


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Θα χρειαστούμε κάνα κιλό νισεστε για να ρίχνουμε όταν ανοίγουμε τα φύλλα.
Βαζουμε ολα τα υλικα του τελευταιου βηματος ζυμωνουμε και εχουμε ενα ζυμαρακι το οποιο αφηνουμε να ξεκουραστει για μιση ωρα. Η ζύμη χωρίζεται σε 4 κομμάτια που φτιάχνουμε 4 φύλλα μεγάλα. Διπλωνουμε φάκελο ρίχνοντας νισεστε αναμεσα και ξανανοιγουμε.Ριχνουμε φυστικι και διπλώνουμε σε μπαστούνια. Κάθε φύλλο βγάζει δύο μακρόστενα μπαστούνια. Κόβουμε σε μεριδουλες με ποτήρι η κουπ ατ. Βάζουμε σε ταψι και ψήνουμε στους 175 μέχρι να κοκκινησουν.Σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι.



mageirikesapolauseis.gr/
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ

[ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΓΚΛΗΜΑ] [list]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ] [grids]

ΓΕΥΣΕΙΣ

[ΓΕΥΣΕΙΣ] [threecolumns]

ΕΡΓΑΣΙΑ

[ΕΡΓΑΣΙΑ] [twocolumns]

ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

[ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ] [bsummary]